Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: Ubuntu Story now in 3 languages :)

 1. #1
  Join Date
  Apr 2008
  Beans
  22

  Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Hi, thanks to some people we now have 3 languages in www.ubuntustory.com website - english, polish and spanish

  If You are able to translate it to other languages please let me know!

  Best regards,
  Karol

 2. #2
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  Bariloche, Argentina
  Beans
  2,140
  Distro
  Xubuntu 13.04 Raring Ringtail

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  NICE! I love the design!
  Great job!

 3. #3

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  DRAFT!!!!!!!! DUTCH!!!!!!!

  http://www.ubuntustory.com/
  Wat is Ubuntu Linux?

  Ubuntu Linux is een besturingssysteem, net als Microsoft Windows of Mac OSX maar met het grote verschil dat het volledig gratis en Open Source is. Het kan ge´nstalleerd worden op zo'n beetje elke PC, Mac of notebook. Het is niet het eigendom van een bedrijf, maar het wordt ontwikkeld door een gemeenschap van mensen van over de hele wereld.

  Of u het nu thuis gebruikt, op school of op het werk, Ubuntu biedt u alle programma's die ooit nodig zult hebben, van tekst verwerkers en email programma's , tot aan web servers en programmeer gereedschap aan toe.
  Ubuntu is en zal altijd gratis zijn. U hoeft geen licenties te betalen. U kunt Ubuntu downloaden, gebruiken en delen met vrienden, familie, school of werk zonder enige kosten.

  De laatste Ubuntu versie brengt het beste van open source samen op een platform dat beschikbaar is met 3 jaar aan gratis updates. Met honderden verbeteringen en de toevoeging van de nieuwste versie van onder andere Firefox en andere uitstekende programma's, raken meer en meer gebruikers overtuigd van Ubuntu met elke nieuwe versie.

  Productiviteit :
  Ubuntu ondersteunt al uw favoriete web gebaseerde mail programma's zoals Yahoo(TM) en Gmail (TM). En voor kantoor gebruik biedt Evolution naast volledig professionele email ook kalender en contact functies. Pidgin IM brengt u ook in direct contact met uw collega's en integreert simpel en eenvoudig met uw persoonlijke chat diensten.
  Web browsen :
  Inclusief Mozilla Firefox (Beta 5) – getest en gestabiliseerd. Sneller, veiliger en gestyled voor Ubuntu.

  Foto's :
  Haal uw foto's op vanaf uw camera of telefoon met F-Spot en beheer, deel en sorteer uw foto's zet ze eenvoudig op uw favoriete website.

  Muziek en Video:
  Plug uw PSP, iPod of MP3 speler in en deel speel lijsten met uw vrienden, koop in de creative commons online music store, luister naar live radio en gebruik meer apparaten met UpnP.

  Kantoor applicaties:
  Tekst verwerking, rekenbladen en presentaties kunnen allemaal gedaan worden met Open Office en gedeeld worden met uw commerciŰle kantoor programma's . Het grote verschil is alleen dat ze gratis zijn.
  Toegankelijkheid:
  Aan de grondslag van de Ubuntu filosofie is de overtuiging dat computer gebruik voor iedereen is en een ieder toegang moet kunnen hebben tot gratis en complete software, ongeacht iemands financiŰle of fysieke omstandigheden. Ubunti is een van de meest toegankelijke desktop besturingssystemen beschikbaar.

  http://www.ubuntustory.com/flexibility
  Flexibiliteit

  Linux werkt op een breed scala van apparaten. Het kan worden geinstalleerd op desktop PC's, notebooks, mobiele telefoons, routers, koelkasten, auto's, vliegtuigen etc.
  Linux brengt u een flexibiliteit dat geen enkel ander besturingssysteem kan evenaren. Er zijn miljoenen verschillende oplossingen voor dezelfde taak, en grote aantallen vrij beschikbare programma's waaruit u kunt kiezen. Terwijl andere populaire besturingssystemen u slechts een enkele grafische omgeving bieden, kunt u in Linux kiezen tussen vele snelle hoogst bruikbare bureaublad omgevingen, welke ook nog eens volledig aan uw wensen zijn aan te passen.

  Met Linux is installatie van software nog nooit zo makkelijk geweest. U kunt 99% van alle software die u nodig heeft installeren vanuit een enkele systeem geintegreerd programma. Wanneer u uw keuze maakt uit een lijst specifieke software wordt dit voor u gedownload, ge´nstalleerd en geconfigureerd.

  http://www.ubuntustory.com/speed
  Snelheid

  Met andere populaire software aanbieders dient u vaak nieuwe hardware aan te schaffen elke keer als u uw besturingssysteem wilt opwaarderen naar een nieuwe versie. Met Linux kunt u verwachten dat een nieuwe versie juist sneller werkt dan een voorgaande versie op dezelfde hardware. Stelt u eens voor dat u zelfs het allernieuwste Linux systeem kunt gebruiken op een machine niet veel sneller dan een Pentium 100Mhz. De gebruikers ervaring is natuurlijk een stuk minder, maar het werkt wel!

  Als u kijkt naar de hardware vereisten voor software/spelletjes die gelijktijdig uitgebracht worden voor Linux en Microsoft Windows, zult u zien dat Linux versies altijd minder vereisten hebben voor dezelfde programma's

  Linux is veilig genoeg om geen anti virus programma's te hoeven draaien op de achtergrond. Dit is een belangrijk verschil aangezien deze vaak veel van uw computer vragen en deze langzamer maakt.
  Oh, en de “blue screen of death” hoeft u nooit meer te zien.

  http://www.ubuntustory.com/simplicity
  Eenvoud

  Ubuntu Linux is het meest eenvoudig te gebruiken besturingssysteem vandaag de dag. De meeste problemen van nieuwe Ubuntu gebruikers komen voort uit slechte gewoontes die voortkomen uit gewenning aan slechts een enkel besturingssysteem.
  Trouwens, niet geavanceerde computer gebruikers ontwikkelen zelfs sneller computer vaardigheden bij het gebruik van Ubuntu Linux dan bij elk ander besturingssysteem. Als het niet gelooft ,stelt u dan eens voor hoe intu´tief het is om op de “start” knop te drukken als u uw computer af wilt sluiten?
  Wanneer u het basis gebruik van het Ubuntu systeem machtig bent (dit zou niet meer dan een dag of twee moeten duren) zult u merken dat u uw werk sneller en comfortabeler kan doen als nooit tevoren. Dan zult u realiseren dat er zelfs veel meer is wat u kunt doen met uw systeem. U kunt comfortabel werken met de standaard instellingen, of u kunt uw computer configureren en naar uw hand zetten als nooit tevoren.

  Als u nog niet besloten heeft, moet u weten dat Ubuntu vanaf CD kan draaien (geen noodzaak voor installatie). Met de laatste versie kunt u zelfs Ubuntu installeren en verwijderen als een normaal programma binnen Microsoft Windows, zonder noodzaak tot het aanmaken van partities, windows verwijderen etc.

  http://www.ubuntustory.com/appearance
  uiterlijk

  De nieuwste Linux versies hebben grafische gebruikers omgevingen die er niet alleen heel erg goed uitzien, ze zijn ook duidelijk, eenvoudig en makkelijk te gebruiken en te navigeren. U heeft de keuze tussen simpele en elegante thema's of juist extravagante. De keuze is aan u.
  Er zijn geen limieten aan wat u kunt bereiken, en het mooiste is dat het simpel is. Kijkt u eens naar de video hieronder om te zien wat u kunt bereiken.

  http://www.ubuntustory.com/stability
  Stabiliteit

  De meeste websites die u bezoekt op het internet draaien op Linux of andere system uit de Unix familie. De hoofdzaak hiervoor is de stabiliteit. Nu kunt u diezelfde stabiliteit ervaren op uw persoonlijke computer met het downloaden en instaleren van Ubuntu Linux.

  Als u moe bent van het regelmatig vastlopen en crashen van uw huidige besturingssysteem zou u Ubuntu zeker eens moeten proberen.
  Zijn open architectuur garandeert dat het bijna 100% vrij is van systeem fouten, en als die er al zijn, worden deze vaak binnen een paar uren gerepareerd.

  http://www.ubuntustory.com/freedom
  Vrijheid

  U kunt Ubuntu Linux gebruiken voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik volledig vrij van enige vergoeding.
  Maar er is meer betekenis aan vrijheid dan het niet te hoeven betalen voor uw software. Ubuntu linux komt geleverd met de complete bron code. Als u niet bekend met met geavanceerde computer termen, moet u de bron code zien als een recept voor het maken van software.
  Waarschijnlijk gebruikt u op dit moment een besturingssysteem dat u geen toegang biedt tot de bron code. Er is geen manier om er achter te komen hoe uw systeem nu precies werkt, eigenlijk is er niemand behalve de leverancier die weet wat en hoe uw systeem nu eigenlijk precies functioneert.

  Vrije toegang tot de bron code geeft u de mogelijkheid om te weten hoe uw software precies werkt, dit geeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om elk gewenst deel van uw systeem aan te passen. Zelfs als u zelf geen programmeur bent, zou u moeten weten dat er vele zijn die uw systeem systeem kosteloos zouden willen verbeteren als ze de mogelijkheid zouden hebben, Open Source maakt dit mogelijk. Dit is de hoofdreden voor de zeer snelle ontwikkeling van het Ubuntu Linux systeem en de toenemende populariteit.

  http://www.ubuntustory.com/security
  Veiligheid
  Virussen zijn minder een bedreiging voor Linux. Door de manier waarop een Linux systeem is ontworpen is het erg moeilijk voor een virus te werken als het doet in Windows. Ditzelfde geld ook spyware, malware etc. Het feit dat er zo goed als geen virussen voor Linux zijn gemaakt voegt toe aan een veilig gevoel. Zou het niet leuk zijn om de eindeloze stroom aan beveiligingslekken in Windows te bekijken met de wetenschap dat het u niets doet?
  In feite hoeft u zich geen zorgen te maken over veiligheid, zolang als u uw systeem up-to-date houdt blijft dit 100% veilig. Geen noodzaak voor het installeren van extra firewalls, antivirus en antispyware programma's

  http://www.ubuntustory.com/community
  Gemeenschap

  Linux is in een constante staat van ontwikkeling en verbetering door professionele en semi-profesionele ontwikkelaars die hun tijd en vaardigheden doneren aan diverse projecten. Hier komt bij dat het grootste gedeelte van het systeem en de beschikbare programma's Open Source zijn, dus als u wenst en de vaardigheden heeft kunt u elke gewenste functie toevoegen die u wenst. Linux biedt ook de mogelijkheid de levensduur van vele system te verlengen doordat het minder systeem bronnen gebruikt of nodig heeft en dat betekent dat het ook geweldig werkt op oudere machines.

  Ondersteuning is makkelijk te vinden als u eens een keertje in problemen raakt. Naast de vele on-line forums, zowel onafhankelijk als door de distributeur ondersteunt, zijn er ook meer en meer professionele diensten leveranciers die ondersteunings contracten bieden voor Linux systemen. Goed om te hebben in een zakelijke omgeving. Ook meer en meer grote traditionele technologie namen zoals Dell, IBM, Novell, Sun en anderen bieden ondersteuning. Tot slot is er ook ondersteuning een beetje dichter bij huis, de meeste grote steden hebben Linux User Groups die hulp en advies kunnen bieden. Hulp en ondersteuning is ruimschoots beschikbaar en betekent dat u niet uren in de wacht hoeft te hangen om iemand in een call center te spreken te krijgen aan de andere kant van de wereld.  <<back
  <<terug

  Free download!
  Gratis download

  Learn more
  Leer meer

  Read all!
  Lees alles!

  Who is using Ubuntu?
  Check out who and why is using Ubuntu Linux. Read the stories below.
  Wie gebruiken er Ubuntu?
  Kijk wie er Ubuntu Linux gebruiken en waarom. Lees de verhalen hieronder.

  Share Your story
  Please tell us why are You using Ubuntu. Share Your story!

  Deel Uw verhaal
  Vertel ons wie u bent en waarom u Ubuntu gebruikt. Deel Uw verhaal!

  Your name
  Uw naam

  What do You do for living? (job title/occupation)
  Wat doet u in uw dagelijks leven? (beroep/titel)

  Write Your story
  Schrijf uw verhaal

  submit
  toevoegen

  more to follow????????? nope, i think thats it for language number 4, or did i miss something?
  Last edited by songshu; May 9th, 2008 at 12:27 PM.

 4. #4
  Join Date
  Apr 2008
  Beans
  22

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Quote Originally Posted by songshu View Post
  DRAFT!!!!!!!! DUTCH!!!!!!!

  more to follow!
  Sweet! We will start putting it to the website as soon as You will finish.

  BTW, if You will have enough time please translate minor details like text on buttons:

  "Learn more", "Free Download!", "Read all!", "Submit"

  Text in Form:

  "Your name", "What do You do for living? (job title/occupation)", "Write Your story"

  and "Loading images" and "Click for more"

  and txt on "stories" page

  "Ubuntu Users' Stories

  Below you will find Ubuntu Stories submited by people all around the World. Most of them are in english, but we are also allowing other langauges.

  If you want to contribute add your own story, help us to make this page more popular by telling your friends, posting it on your blog, digging it (etc), or contact us at ubuntustory@centrologic.com if you are able to translate it to your native language."

  Thank You!
  Last edited by nightman; May 9th, 2008 at 11:48 AM.

 5. #5

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  maybe somebody should read through it once more. just in case i did some wonkely grammar somewhere in between.

  i'm sure somebody can do language number 5

  i go have a beer

 6. #6
  Join Date
  Apr 2008
  Beans
  22

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Quote Originally Posted by songshu View Post
  DRAFT!!!!!!!! DUTCH!!!!!!!

  more to follow????????? nope, i think thats it for language number 4, or did i miss something?
  Thank You so much I'm working on putting Your translation into HTML. It will be online in feew hours.

  If You visit Poland some time You will have the biggest beer You've ever drunk

  Best regards!

  UPDATE

  It's already online: www.ubuntustory.com/nl
  Last edited by nightman; May 9th, 2008 at 01:30 PM.

 7. #7
  Join Date
  Aug 2006
  Location
  Somewhere but Not Here
  Beans
  965
  Distro
  Ubuntu 8.04 Hardy Heron

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  If there's an English draft I can translate it to Turkish.
  My blog | Ubuntu Hardware List | Wine Application Database | Jamendo
  (Don't "sudo rm -rf" anything. See this page)
  It's all about fixing BUG #1!

 8. #8

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Quote Originally Posted by nightman View Post
  Thank You so much I'm working on putting Your translation into HTML. It will be online in feew hours.

  If You visit Poland some time You will have the biggest beer You've ever drunk

  Best regards!
  more then welcome

  p.s.

  i'l actually be in katowice next year to attend a friends wedding.

 9. #9
  Join Date
  Apr 2008
  Beans
  22

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Quote Originally Posted by atomkarinca View Post
  If there's an English draft I can translate it to Turkish.
  Yes there is. You can add /en/ after the www.ubuntustory.com address but it's better to check this website: http://ubuntustory.com/view/index.html - there's all txt on one page.

  Good luck

 10. #10
  Join Date
  Apr 2008
  Beans
  22

  Re: Ubuntu Story now in 3 languages :)

  Quote Originally Posted by songshu View Post
  more then welcome

  p.s.

  i'l actually be in katowice next year to attend a friends wedding.
  It's actually the other part of Poland but don't worry we will figure out sth Just let me know when You will be in Poland.

  Have a nice day.

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •