Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 47

Thread: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

  1. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    1

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Quote Originally Posted by mitchell19 View Post
    ok, I fixed it here by disabling alsa and switching to OSS:

    sudo update-rc.d -f alsa remove
    sudo update-rc.d -f alsa-utils remove

    and then in system/preferences/sound chose OSS everywhere.

    Can now reboot shutdown etc and sound is working as well.
    Shut down is now working but amarok not...
    Solution is to do nothing in system/preferensces/sound...
    Last edited by darkopsyho; November 3rd, 2008 at 09:11 PM. Reason: new problem

  2. #12
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Daegu, Korea
    Beans
    94
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Quote Originally Posted by darkopsyho View Post
    Shut down is now working but amarok not...
    Solution is to do nothing in system/preferensces/sound...
    If you disabled Alsa and switched to OSS, you'll have to tell Amarok to use OSS in the Engine settings.

  3. #13
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangalore, India
    Beans
    86
    Distro
    Fluxbuntu

    Red face Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    No other solution other than disabling ALSA?

    I dont think thats a good idea...
    Bench Sucker!
    Bash Sucker!

  4. #14
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    1

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    This is the solution:


    "Open the file /etc/init.d/alsa-utils with the following command:

    sudo gedit /etc/init.d/alsa-utils

    The file opens in Gedit and around the line 353 you'll find the instruction "stop)". Below this instruction you should add these two instructions:

    ifconfig wlan0 down
    ifconfig eth0 down

    So, the file should be this way:

    stop)
    ifconfig wlan0 down
    ifconfig eth0 down
    EXITSTATUS=0

    After doing this, save the file, close it and restart or shutdown Ubuntu and verify if the problem continues."


    By Juliano from https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/49799

    Bye.

  5. #15
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangalore, India
    Beans
    86
    Distro
    Fluxbuntu

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Cool. I will try this once i get home.
    Bench Sucker!
    Bash Sucker!

  6. #16
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    New Zealand
    Beans
    340
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Thanks ackounts that worked a treat.

  7. #17
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    2

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    akounts' solution fixed the problem on my machine.

    Thanks!

  8. #18
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Cartagena, Spain
    Beans
    215
    Distro
    Kubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Quote Originally Posted by loomsen View Post
    ... Same for high load cycle counts. No other distribution would cause a high load cycle count on my harddrive causing a slow painful death.. But well...

    Above should fix this issue. You should be able to hibernate, suspend, reboot, everything.

    Still, annoyance ³

    But thats the price to pay for mass compatibility I guess.
    That problem happend with all distros, it's a hardware problem related to buggy hd drives, so the blame goes for manufactures and their crappy firmwares :S. sudo hdparm -B 254 /dev/(your hard drive) so it will not spin down.

    In windows you probably don't see it because it's almost always reading from hd.

  9. #19
    Join Date
    May 2008
    Location
    USA New York
    Beans
    1,349
    Distro
    Ubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    ackounts, solution also fixed the problem on my PC.

    Thanks.

  10. #20
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Oklahoma, USA
    Beans
    22
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Talking Re: 8.10 Problem: System Hangs on Restart/Shutdown

    Quote Originally Posted by ackounts View Post
    This is the solution:


    "Open the file /etc/init.d/alsa-utils with the following command:

    sudo gedit /etc/init.d/alsa-utils

    The file opens in Gedit and around the line 353 you'll find the instruction "stop)". Below this instruction you should add these two instructions:

    ifconfig wlan0 down
    ifconfig eth0 down

    So, the file should be this way:

    stop)
    ifconfig wlan0 down
    ifconfig eth0 down
    EXITSTATUS=0

    After doing this, save the file, close it and restart or shutdown Ubuntu and verify if the problem continues."


    By Juliano from https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/49799

    Bye.
    It worked but I had to take another step.. I opened a terminal and ran:
    $ ifconfig

    wlan0 wasn't a valid adapter on my system, but ath0 was. Put that in, and it's fixed! I hope this helps someone who has an Atheros card to get it working.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •