Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    120
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    [SOLVED] Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Hello,

    I own a Lenovo 3000 N100 laptop running Ubuntu 8.04.


    Wireless is just not working. I searched this forum and I found nothing that is similar to my problem.

    If someone could help me, I will really appreciate it.

    Ofir

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    120
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Does someone have an idea of what is causing this problem?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    120
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Any help would be really appricated!

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    120
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Where can I get further help? or report a bug?

    Without wireless I am stack!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brasil
    Beans
    1
    Distro
    Ubuntu

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Well,i got my fix put this as root:
    sudo echo "options iwl3945 disable_hw_scan=1" > /etc/modprobe.d/iwl3945

    to get the light on, install linux-backports-modules(i'm not sure)

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Germany
    Beans
    20
    Distro
    Ubuntu 6.06

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    There are different wireless cards available with the N100. Could you please be more specific about the type installed? If you have no info, try "lspci" or "lshw" in the terminal window. This gives you a bunch if information, but try to figure out, which card you have installed.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    120
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wireless not working on Lenovo 3000 N100 (Ubuntu 8.04)

    Quote Originally Posted by joker_23 View Post
    Well,i got my fix put this as root:
    sudo echo "options iwl3945 disable_hw_scan=1" > /etc/modprobe.d/iwl3945

    to get the light on, install linux-backports-modules(i'm not sure)
    Thanks joker_23, this worked for me (I just run as root: "sudo echo "options iwl3945 disable_hw_scan=1" > /etc/modprobe.d/iwl3945". I didn't installed the package, since my laptop most be very stable, and installing a backported package just for a light is not necessary).

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •