Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Weird screen flicker when starting and starting videos

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Lost Wages, NV
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Weird screen flicker when starting and starting videos

    Greetings,

    I UPGRADED from8.04 to 8.10 yesterday, now when I start up the laptop I get a weird screen flicker on the bottom like a few bars about 1/4" wide and no more that 1/2 way up the screen vertically.and when I play a video with totem it looks it flashes when i thinks it's gonna play the video but then finally settles where it gonna play...

    What I have done:
    I disables all compviz effects, no help
    I am out of ideas...
    Here is the video part of a lspci
    Code:
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
    00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)

    Thank you ahead of time!

    Joe M.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    1

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    Same problem, same card, same release
    No ideas

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    48

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    Same everything...

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    8

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    Same problem. Same release. I get flickering only when watching video files. Other than that no problems. The strange thing is that when I first installed Hardy Heron I couldn't get the ATI video card drivers to work at all with my card (X1950 Pro AGP) even after using envy, a couple command line methods I found, as well as installing the "3rd party" video software thing that popped up. I always got a black screen after restarting. After upgrading to Intrepid Ibex, I can now run full effects and the latest ati software works flawlessly except for the flicker. I am glad I am not the only one with this problem.

    What video drivers is everyone with this problem using? Are we all in the ATI crappy video driver club or is this just an Intrepid Ibex bug that needs to be fixed?

    I tried both Mplayer and gstreamer and it does the same with both

    Also does the same regardless of screen resolution or effects quality setting.
    Last edited by stoopidnewb; November 15th, 2008 at 03:33 AM.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    48

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    I'm using xserver-xorg-video-intel

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    8
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    I'm having the same problem, but when I play a video in firefox it plays great without any flicker. I"m still searching the net for an answer.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    11

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    do you have the desktop effects enabled? if you have then change the video output to X11 (that workes with vlc and enabled desktop effects).

    you can change the video output in vlc as follows:
    VLC->Extras->Settings (or Preferences)->Video (left hand-side)->(Video) Output -> change to X11 (if this doesn't work test other video outputs )

    greez,
    marcel

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    8
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    thanks alot MonGol that really worked.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Lost Wages, NV
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    Quote Originally Posted by MonGol View Post
    do you have the desktop effects enabled? if you have then change the video output to X11 (that workes with vlc and enabled desktop effects).


    greez,
    marcel
    How do you change the video output to x11 in desktop effects?

    joe m.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    70
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Weird screen flicker when starting and starting videos

    I have the same problem. But If I change the video output to X11 in VLC I'm loosing in video quality anyway. In mplayer if I set the video output to X11 I cant go full screen...Not what I expected from such video card. Or Intrepid. I'm using the Ubuntu fglrx drivers. Any suggestion?
    Thx

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •