Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

  1. #21
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    i had the same issue on debian.
    it was fixed by switching from Xinerama to TwinView (i have nvidia dual-head card).

  2. #22
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    20

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    Interesting. I have xinerama enabled with separate x on monitor and tv, but I only get 'Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"' when I open applications/files from terminal... (This is on a fresh install of 8.10)
    Last edited by MobiusJedi; March 17th, 2010 at 11:47 PM.

  3. #23
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    USA
    Beans
    246
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Exclamation Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    Is this still active?

    Not sure how to fix the problem, but can replicate the problem in Ubuntu 10.04 w/ dual head nvidia

    Code:
    Xlib:  extension "RANDR" missing on display ":0.0".
    Xlib:  extension "RANDR" missing on display ":0.0".
    RandR extension missing
    but, when I attempt to run startupmanager from command line or system > admin I get this:

    Code:
    startupmanager
    Xlib:  extension "RANDR" missing on display ":0.0".
    Xlib:  extension "RANDR" missing on display ":0.0".
    RandR extension missing
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/sbin/startupmanager", line 54, in <module>
        main()
      File "/usr/sbin/startupmanager", line 51, in main
        SumGui()
      File "/usr/share/startupmanager/gtk_frontend.py", line 166, in __init__
        self.resolution = utils.get_resolution()
      File "/usr/lib/pymodules/python2.6/bootconfig/utils.py", line 159, in get_resolution
        return matches.group(1) + 'x' + matches.group(2)
    AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group'
    Fellow traveler on the path to ubuntu.
    Paul

  4. #24
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    USA
    Beans
    246
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    bump?
    Fellow traveler on the path to ubuntu.
    Paul

  5. #25
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    Hidden!

    Unhappy Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    Quote Originally Posted by soyatti View Post
    i had the same issue on debian.
    it was fixed by switching from Xinerama to TwinView (i have nvidia dual-head card).
    Which is fine unless the fact that TwinView can't rotate individual screens is a problem, in which case your only option is to use Xinerama, which clashes with RandR (and Composite!) which then causes these annoying

    Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0".

    messages to be vomited on to the commandline.

  6. #26
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    4
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    I'm experiencing the same problem with a GF7100GS nvidia card and also can't run "startupmanager". Nevertheless, as someone suggested, if I use TwinView it seems to work correctly (I don't know if Compiz works as I don't use it).
    Last edited by David Alfonso; October 27th, 2010 at 11:26 AM.

  7. #27
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    67
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    I'm getting the error
    Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0".
    too. But only after I enabled a 3rd monitor on a 2nd video card.

    However, I have what I think might be a related problem. Several programs (Virtualbox, Skype, Aisleriot Solitaire, NX client, most RDP clients (but not all), Semantik and many others) cause my X to restart when they have the mouse pointer travel over their window.

    Any ideas?

  8. #28
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    67

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    You're going to want to take a look at this bug, which has affected a number of people using Xinerama and Maverick:
    https://bugs.launchpad.net/xorg-server/+bug/650539

    Specifically, you're going to want to install this patched version of xorg-xserver until such time as the bugfix makes it into the ubuntu repos.
    https://launchpad.net/~jared-bunting...xserver-650539

  9. #29
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    67
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    GREAT! Thanks, I can now use VirtualBox

  10. #30
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    67
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: [8.04->8.10] Xlib: extension "RANDR" missing on display ":0.0"

    Quote Originally Posted by chrisamiller View Post
    You're going to want to take a look at this bug, which has affected a number of people using Xinerama and Maverick:
    https://bugs.launchpad.net/xorg-server/+bug/650539

    Specifically, you're going to want to install this patched version of xorg-xserver until such time as the bugfix makes it into the ubuntu repos.
    https://launchpad.net/~jared-bunting...xserver-650539
    So this was going to be fixed, was it ever fixed? And if so, how do I make the fix work in 11.10

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •