Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: How to make GIMP in one window?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    VlorŽ, Albania
    Beans
    209
    Distro
    Ubuntu

    Post How to make GIMP in one window?

    I would like have GIMP in one window. How can I do it?

    Thanks,

    Banago
    WPlancer.Com - PHP & WordPress Developer
    ProverbHunter - English Proverbs Explained

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Beans
    572

    Re: How to make GIMP in one window?

    GIMP 2.6 has this default way, 2.4 doesn't.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    $HOME (Washington State)
    Beans
    4,590

    Re: How to make GIMP in one window?

    Can't make gimp one window right now. Theres a plugin available to do this, but its only for windows.
    See my themes here! | Dont preach Linux, mention it | Make GNOME Themes
    I'm no longer on here. If you want to talk to me, go to noost.org.
    My DeviantArt | Linux user #461096 | Ubuntu user #15753

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    VlorŽ, Albania
    Beans
    209
    Distro
    Ubuntu

    Question Re: How to make GIMP in one window?

    Quote Originally Posted by Half-Left View Post
    GIMP 2.6 has this default way, 2.4 doesn't.
    How come I cannot get GIMP 2.6 in my ubuntu? When i download it it says it has bad sth and cannot be installed. When I get the latest version from add/remove, it is still 2.4
    WPlancer.Com - PHP & WordPress Developer
    ProverbHunter - English Proverbs Explained

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    127.0.0.1
    Beans
    225
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: How to make GIMP in one window?

    I checked the backports repo - its only got 2.4.6

    Looks like you have to download it and compile from source. Just make you check the dependencies and md5sum before installing.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Beans
    572

    Re: How to make GIMP in one window?

    Next release intrepid I heard could get it in, but you can get it from http://www.getdeb.net/

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    VlorŽ, Albania
    Beans
    209
    Distro
    Ubuntu

    Re: How to make GIMP in one window?

    Quote Originally Posted by WWSmith36 View Post
    I checked the backports repo - its only got 2.4.6

    Looks like you have to download it and compile from source. Just make you check the dependencies and md5sum before installing.
    I do not know how to check the dependences. Would you please tell me a little bit more about that?

    I got the latest version from geddeb, but the dependences were wrong.
    WPlancer.Com - PHP & WordPress Developer
    ProverbHunter - English Proverbs Explained

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South Germany
    Beans
    Hidden!

    Re: How to make GIMP in one window?

    Afaik the problem most people have with the many GIMP windows is, that the tools and layer windows go behind the image whenever they work on it. A small workaround for this is to just make the tools and other windows stay on top. Just right click the titlebar go to Advanced and something that would be "Always/Keep on top" or something like that (working with the german version, so can't be sure without switching the lang).
    This may be a trivial matter, but according to my experience something that helps a lot of people... and maybe is just what OP wants...
    To Seek! To Learn! To Do!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Roskilde, Denmark
    Beans
    353

    Re: How to make GIMP in one window?

    I have 2.6 installed, how do I get it to be in the same window Photoshop style? So the toolboxes are fixed at the sides and not just floating around and in the way, provoking great annoyance when I have to zoom in and out of pictures on a smaller screen?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Beans
    572

    Re: How to make GIMP in one window?

    Quote Originally Posted by Swarms View Post
    I have 2.6 installed, how do I get it to be in the same window Photoshop style? So the toolboxes are fixed at the sides and not just floating around and in the way, provoking great annoyance when I have to zoom in and out of pictures on a smaller screen?
    All you do is middle mouse click and hold down to scroll the canvas where you want while zoomed in.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •