Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: 3 operating systems ?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Portland,Maine
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Red face 3 operating systems ?

    i couldnt make up my mind wich distro of ubuntu i liked so i decided to use ubuntu and kubuntu.heres the problem i have winblows on my first hd as well as ubuntu,and i have kubuntu installed on a usb drive.now all is well when the usb drive is plugged in,but when unplugged i get error21 the obvious answer is to redo the grub entry (hd0)but i checked out the grub menu list on ubuntu and kubuntu isnt there.just ubuntu and winblows.(i keep windows just for my palm)anyway i checked the grub menu list in kubuntu,and all3 are listed??how did that happen/i thought when you saved to the mbr,it was written there.ive already been through the whole usb hd routine a couple times.but i didnt have windows to confuse the mix.is it possible to copy the entry from the kubuntu grub menu,and copy it to the ubuntu menu?
    or is there something else i can do?
    rick

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Beans
    1,091

    Re: 3 operating systems ?

    easy fix, forget about your usb drive.
    boot into ubuntu, open a terminal and run
    Code:
    sudo apt-get install kubuntu-desktop
    log out and whenever you are at the login screen, from the opotions menu select sessions and then select kde. that will launch kubuntu.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Beans
    1,063

    Re: 3 operating systems ?

    The grub will be in /boot/grub/menu.lst so it should be possible to copy the sections you need. You will have to make sure the hard drives are correct but you can use fdisk -l to work this out.
    I hope this helps

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Location
    Greece-Crete
    Beans
    42
    Distro
    Ubuntu

    Re: 3 operating systems ?

    You can do it from synaptic package manager.
    Just check "kubuntu-desktop" and apply...

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Portland,Maine
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: 3 operating systems ?

    what about the menu list in kubuntu?will the list in ubuntu override it without hassels?the reason i have two ubuntu installs is i use one without compiz for 3d graphics and 2d graphics,and the other i use all the wizbang effects of compiz and some office apps and browsing.
    rick

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Beans
    1,063

    Re: 3 operating systems ?

    If your bios is set to boot from usb first, your kubuntu grub will be used when your usb is connected, when it is not attached it should be using the ubuntu grub. If you add kubuntu to the ubuntu list it will probably load the kubuntu grub when you select kubuntu. I am not at my pc at the moment so I can not test this. From how it sounds a solution would be to set the ubuntu grub so it has all three os and change you kubuntu grub so it only lists itself. Before trying to edit the list make a backup and only do one at a time, that way if it goes wrong you can copy the old one back and try again

  7. #7
    sandysandy's Avatar
    sandysandy is offline Grande Half-n-Half Cinnamon Ubuntu
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: 3 operating systems ?

    have a look at this thread on how to reinstall GRUB

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=224351


    other thread on how to install standalone GRUB

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=880798

    regards
    Sandy

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Portland,Maine
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: 3 operating systems ?

    ok i copied the kubuntu grub menu to the end of the ubuntu grub menu list,i also added #this entry automatically added by the debian installer for an existing#linux installation on /dev/sdb1,i thought that might be important.
    i ran into a little trouble changing the grub to root,im used to installing the mbr to (hd0,0) or (hd0) i kinda forgot about the windows installation.
    but i recovered and added the mbr to (hd0,4)-(hd0)the only thing i havnt done is change the grub menu in kubuntu,should i?everything works and boots like it is supposed to.except on restarts i get an error21 when choosing kubuntu from the boot menu.so far so good thanks for the info!
    rick

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Beans
    1,063

    Re: 3 operating systems ?

    Quote Originally Posted by rixtr66 View Post
    the only thing i havnt done is change the grub menu in kubuntu,should i?
    As long as kubuntu boots ok I would worry about changing it. If you decide to change it later you will only need the kubuntu section in, in the grub # is just a comment. I'll have a look for the error21 problem and let you know if i find anything

  10. #10
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Poughkeepsie, NY
    Beans
    5,812
    Distro
    Ubuntu

    Re: 3 operating systems ?

    if you want to control compiz effects, install the compiz-fusion tray icon.

    Code:
    sudo apt-get install fusion-icon
    (in Gnome sorry I don't know KDE) go to system> preferences >sessions and add the program to start up

    use the command
    Code:
    fusion-icon --no-start
    That way it will load the desktop effects that you used.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •