Results 1 to 4 of 4

Thread: Sound Problems after Video Card Driver -

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    10

    Question Sound Problems after Video Card Driver -

    I installed Kubuntu 8.04 through Wubi and everything went smoothly. There was sound present on first book, however, I then installed the drivers for my nVidia 8800GT and my sound does not work.

    Here is the code from terminal about the sound drivers:

    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC882 Analog [ALC882 Analog]
    Subdevices: 0/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC882 Digital [ALC882 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    eric@ubuntu:~$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
    Codec: Realtek ALC885

    My motherboard is a Gigabyte GA-EP35-D3SL.

    In the mixer, all volumes are all the way up and none are muted. I've read through many other threads on sound issues and nothing works or is applicable. If anyone has any suggestions, please let me know.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    13,069

    Re: Sound Problems after Video Card Driver -

    Warning: I sometimes lack patience. Don't take it personally.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    10

    Re: Sound Problems after Video Card Driver -

    I seem to be lost.
    After putting in lspci -v in the terminal, the soundcard portion is:

    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
    Subsystem: Giga-byte Technology Unknown device a002
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 22
    Memory at ea100000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    Capabilities: <access denied>

    When I go to the link for the Alsa matrix, there isn't a dropdown box to find my chipset manufacturer. Even from Alsa's main page I can't seem to find what I need:

    http://www.alsa-project.org/main/ind...ix:Vendor-Inte

    Thus, when I try "sudo modprobe snd-", I don't have a driver to put after snd-.

    I'm going to try and disable the video driver for a while and see if things change.

    Any help would be appreciated!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    13,069

    Re: Sound Problems after Video Card Driver -

    Your sound driver is snd-hda-intel
    Warning: I sometimes lack patience. Don't take it personally.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •