Results 1 to 3 of 3

Thread: No WiFi on rev.3 MBP After Reboot

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Beans
    54

    No WiFi on rev.3 MBP After Reboot

    Hi - I'm having a strange problem here. I just did a fresh install of Hardy on a rev. 3 MBP. I followed the instructions on the wiki(I have done these installs many times) and installed MadWiFi from the svn repo first. That turned out to be pretty flaky, so I then deleted that, downloaded the most recent release, and that worked fine. I turned the machine off for the evening and today, no wifi. The hardware is detected, the modules are loaded but the interface does not show up:

    Code:
    martin@martin-laptop:~$ ifconfig
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:63:97:41:46  
              inet addr:192.168.1.103  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::21b:63ff:fe97:4146/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:2992 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:2942 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000 
              RX bytes:2632057 (2.5 MB)  TX bytes:451820 (441.2 KB)
              Interrupt:18 
    
    lo        Link encap:Local Loopback  
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:1892 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:1892 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0 
              RX bytes:94600 (92.3 KB)  TX bytes:94600 (92.3 KB)
    output of lspci -v:
    Code:
    0b:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR5418 802.11abgn Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
    	Subsystem: Apple Computer Inc. Unknown device 0087
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 7
    	Memory at d7300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
    	Capabilities: <access denied>
    
    0c:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Marvell Yukon 88E8058 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 13)
    	Subsystem: Marvell Technology Group Ltd. Unknown device 00ba
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 218
    	Memory at d7200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    	I/O ports at 3000 [size=256]
    	Expansion ROM at db600000 [disabled] [size=128K]
    	Capabilities: <access denied>
    If I reboot into OS X, Wifi works properly.
    any ideas?

    Thanks.
    martin.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Huntsville, AL, USA
    Beans
    7,526
    Distro
    Ubuntu

    Re: No WiFi on rev.3 MBP After Reboot

    the stable release does not support these cards. You have to get a snapshot.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Beans
    54

    Re: No WiFi on rev.3 MBP After Reboot

    Thanks! I am a dummy.

    martin.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •