Results 1 to 2 of 2

Thread: SAMBA won't reinstall

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    28

    SAMBA won't reinstall

    Hi all,

    I was following an example of how to set up samba shares in Ubuntu (for my XBMC xbox), and it really cocked things up.

    It suggested that I do: sudo apt-get remove samba --purge

    and then start again.

    Did that, but when I went to reinstall samba I get the following:

    Code:
    The following NEW packages will be installed
      samba
    0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
    Need to get 4192kB of archives.
    After this operation, 10.1MB of additional disk space will be used.
    Get: 1 http://gb.archive.ubuntu.com hardy/main samba 3.0.28a-1ubuntu4 [4192kB]
    Fetched 4192kB in 5s (773kB/s)  
    Preconfiguring packages ...
    Selecting previously deselected package samba.
    (Reading database ... 104615 files and directories currently installed.)
    Unpacking samba (from .../samba_3.0.28a-1ubuntu4_amd64.deb) ...
    Setting up samba (3.0.28a-1ubuntu4) ...
    Generating /etc/default/samba...
     * Starting Samba daemons                                                [fail] 
    invoke-rc.d: initscript samba, action "start" failed.
    dpkg: error processing samba (--configure):
     subprocess post-installation script returned error exit status 1
    Errors were encountered while processing:
     samba
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
    I am now at a complete loss, does anyone have any idea what has happened and how to fix this?

    Thanks in advance,

    dchurch.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: SAMBA won't reinstall

    I'm having the exact same problem, only I'm on i386 Ubuntu 8.04 Server. HELP!!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •