Results 1 to 5 of 5

Thread: nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    pomfret, ct
    Beans
    31
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

    My Hard drive setup for the install:
    hdd
    XP PRO - ntfs(50%)
    / - ext3 (45%)
    /boot - ext3 (2.5%)
    swap - ext3 (2.5%)



    I just installed ubuntu 8.04 with that setup. I had xp installed previously. Now the setup finished with no problems but all get is my old bootup screen for xp.. no ubuntu boot screen. What am I doing wrong?
    Last edited by h4lfl1ng; May 12th, 2008 at 07:45 PM.
    AMD64 3500+--2GB DDR--120GB IDE--nVidia 6600gt
    mobo: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    pomfret, ct
    Beans
    31
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

    bump! i just tried it again and this time i clicked "advanced" on the last settings window and it has a bootloader option, i set it to the same partition as the install, it didnt do anything.. should i set it to the /boot partition?
    AMD64 3500+--2GB DDR--120GB IDE--nVidia 6600gt
    mobo: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chennai, India
    Beans
    3,803
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

    Quote Originally Posted by h4lfl1ng View Post
    My Hard drive setup for the install:
    I just installed ubuntu 8.04 with that setup. I had xp installed previously.
    Did you remember to turn off virus protection in the BIOS (may also be called "Boot sector protection"; "Write protect boot sector"; "disallow boot sector changes", etc) _before_ install ?

    Check the BIOS for the relevant setting, and, if in fact it doesn't allow change to the boot sector, toggle the setting so that you can make changes to the boot sector, then you should download and use a CD called "Super Grub CD" or something similar, or re-install GRUB using the live CD.
    Cheers,PRShah
    Make your own: Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Mythbuntu All-in-One Live DVD
    "I never make mistakes; I thought I did, once.. but I was wrong."

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    pomfret, ct
    Beans
    31
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

    i have the phoenix workstationBios v6.00PG and i dont see any settings of that nature.. i also looked at my manual and nothing in there either http://www.dfi.com.tw/Upload/Manual/...0847505101.pdf

    what else could it be? i've installed ubuntu on this system before (v6 and 7)
    AMD64 3500+--2GB DDR--120GB IDE--nVidia 6600gt
    mobo: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    pomfret, ct
    Beans
    31
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: nothing changed after install on second partition with xp (8.04)

    bump? anyone?
    AMD64 3500+--2GB DDR--120GB IDE--nVidia 6600gt
    mobo: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •