Results 1 to 10 of 15

Thread: WiFi led not working

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    77

    WiFi led not working

    Hi,

    i have a Thinkpad T61 with an Intel 4965 agn wireless card. After some problems, i finally got Wireless to work by installing Wicd and got rid of gnome network manager.
    The only problem i have is that of the wireless led is not working.
    Wicd it uses "wext" as WPA Supplicant Driver. I have read at the net that the driver for the iwl4965 is causing troubles and is propably responsible for the not working led.

    My question is: As i understand, Wicd is not using iwl and the like. If so, can i remove iwl4965, iwlwifi_mac80211 and cfg80211 from the list of loading modules without causing any troubles to my system ?

    Thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    44
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: WiFi led not working

    I have the 3965 intel card on my t61 and my led isn't working either.
    I've also had a problem with it connecting to wireless networks with hidden SSIDs.
    I think a kernel recompile may be needed to get the led working.
    According to the driver site:
    http://www.intellinuxwireless.org/
    The LED should be working.
    UPDATE:
    I just reviewed the site and it looks like LED has been worked on and should be working in the most recent driver. The most recent driver isn't included in Hardy.
    Any brave soul want to install the new drivers and provide their experience?
    Another update:
    I followed the information for installing the most recent driver. No led light. Bummer. I'd like a little more bling.
    Can anyone tell me how to check to see which driver my wireless is using and get the date of the drivers it's using? I want to make sure it's using what I just installed.
    Thanks.
    Another update.
    I followed this guide:
    http://linuxtechie.wordpress.com/200...-ubuntu-hardy/
    My LED is now on all the time. It should flicker as the data is transfered.
    Last edited by EarloftheWest; April 29th, 2008 at 01:51 AM.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    77

    Re: WiFi led not working

    Quote Originally Posted by EarloftheWest View Post
    I followed this guide:
    http://linuxtechie.wordpress.com/200...-ubuntu-hardy/
    My LED is now on all the time. It should flicker as the data is transfered.
    Hmmm..link is not working, i think is not correctly written (and i desperately need this)

    EDIT: You meant this ?
    http://linuxtechie.wordpress.com/2008/04/24/

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    44
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: WiFi led not working

    Yep. That's the link.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    44
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: WiFi led not working

    I'm willing to apply the patch that's listed here:
    http://www.intellinuxwireless.org/bu...ug.cgi?id=1209

    if someone can point me to a how to on how to do it.

    Can anybody point me in the right direction?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    77

    Re: WiFi led not working

    Quote Originally Posted by EarloftheWest View Post
    I'm willing to apply the patch that's listed here:
    http://www.intellinuxwireless.org/bu...ug.cgi?id=1209

    if someone can point me to a how to on how to do it.

    Can anybody point me in the right direction?
    I applied the thing EarloftheWest said, and it is ok now!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •