Results 1 to 2 of 2

Thread: Eclipse won't start on first run.

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Boston, MA
    Beans
    23
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Eclipse won't start on first run.

    I can't run eclipse on startup on this fedora machine (I use Ubuntu, but they only use Fedora in my universities lab which is the distro that i'm having the problem on.)

    The text from /home/user/workspace/.metadata/.log :

    !SESSION 2008-03-05 09:10:18.780 -----------------------------------------------
    eclipse.buildId=M20070212-1330
    java.version=1.5.0_03
    java.vendor=Sun Microsystems Inc.
    BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_US
    Command-line arguments: -os linux -ws gtk -arch x86_64

    !ENTRY org.eclipse.update.configurator 2008-03-05 09:10:21.685
    !MESSAGE Could not install bundle plugins/org.eclipse.pde.build/ Bundle "org.eclipse.pde.build" version "3.2.1.r321_v20060823" has already been installed from: update@plugins/org.eclipse.pde.build_3.2.1.r321_v20060823/

    !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2008-03-05 09:10:25.528
    !MESSAGE Application error
    !STACK 1
    java.lang.UnsatisfiedLinkError: /usr/lib64/eclipse/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/16/1/.cp/libswt-pi-gtk-3236.so: /usr/lib64/eclipse/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/16/1/.cp/libswt-pi-gtk-3236.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
    at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.jav a:1751)
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java :1660)
    at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:822)
    at java.lang.System.loadLibrary(System.java:992)
    at org.eclipse.swt.internal.Library.loadLibrary(Libra ry.java:123)
    at org.eclipse.swt.internal.gtk.OS.<clinit>(OS.java:2 2)
    at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Conve rter.java:63)
    at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Conve rter.java:54)
    at org.eclipse.swt.widgets.Display.<clinit>(Display.j ava:126)
    at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createDisplay(Wo rkbench.java:436)
    at org.eclipse.ui.PlatformUI.createDisplay(PlatformUI .java:161)
    at org.eclipse.ui.internal.ide.IDEApplication.createD isplay(IDEApplication.java:122)
    at org.eclipse.ui.internal.ide.IDEApplication.run(IDE Application.java:75)
    at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivato r$1.run(PlatformActivator.java:78)
    at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseA ppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java: 92)
    at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseA ppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:68)
    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.ru n(EclipseStarter.java:400)
    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.ru n(EclipseStarter.java:177)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.eclipse.core.launcher.Main.invokeFramework(Mai n.java:336)
    at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java: 280)
    at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:977)
    at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:952)

    Any help would be great so I can stop switching between Fedora and WinXP in the lab!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: Eclipse won't start on first run.

    I think there is a problem using 64bit Java libraries, have you tried using EasyEclipse you just unzip and run.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •