Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Logitech Harmony 670

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    15

    Logitech Harmony 670

    I have a logitech harmony 670 remote. I've read many other threads that say it's not possible to update the remote in Linux. I'm fine with this as I have another machine with Vista on it that I can update it on. However, I'm worried that I won't be able to actually control mythtv with the remote. I've gotten the remote that came with my TV Tuner to work. What am I going to need to do to get the logitech to do the same?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Logitech Harmony 670

    You just need to map your harmony's buttons to have identical buttons as your tv tuner remote.

    When you do your mythbuntu install, just choose your normal remote control. Since the buttons are mapped over identically, the harmony should "Just Work" (TM)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Allentown, PA
    Beans
    141
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: Logitech Harmony 670

    I can verify that this works. I have a Harmon 880 and it is mapped to MCE (Philips version). Selecting the correct remote and the existing harmony configuration just works after a fresh install of mythbuntu.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    15

    Re: Logitech Harmony 670

    I'm sorry, I'm really new to this. How do I map my harmony's buttons to have identical buttons?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Logitech Harmony 670

    Well what IR receiver do you have?

    If you have a mceusb/mceusb2 receiver, then its a matter of just choosing "Microsoft Media Center remote" in your Harmony configuration software. Likewise if its a hauppuage, you'll choose that in your Harmony software.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    1

    Re: Logitech Harmony 670

    Many Harmony remotes can be programed from Linux.

    http://www.sourceforge.net/projects/harmonycontrol

  7. #7
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Neither here nor there
    Beans
    3,290
    Distro
    Kubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Logitech Harmony 670

    Quote Originally Posted by oPossum View Post
    Many Harmony remotes can be programed from Linux.

    http://www.sourceforge.net/projects/harmonycontrol
    Yes, this is what I use for my 680. Works fine. Just use the old web interface to the harmony software and then download the config file and have this utility upload it to your remote.

    Leaving me with only one piece of software left that I need windows for...
    Linux & MythTV 4 Life
    Running ubuntu on an Atom 330, Atom D525, Turion 64 X2 TL-56, X2 3800, X2 4200, X2 4600, E2180, Core i5 450M, and a Core i7-2600
    My Hardware

  8. #8
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Neither here nor there
    Beans
    3,290
    Distro
    Kubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Logitech Harmony 670

    My harmony emulates the Media Center remote using the mceusb2 driver. I changed a few things around, but works great. What remote do you currently have working?
    Linux & MythTV 4 Life
    Running ubuntu on an Atom 330, Atom D525, Turion 64 X2 TL-56, X2 3800, X2 4200, X2 4600, E2180, Core i5 450M, and a Core i7-2600
    My Hardware

  9. #9
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Denmark
    Beans
    53
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Logitech Harmony 670

    I've just setup the linux software for the harmony remote - but now I can't fing the harmony website that ligitech used to have ... is it just me or did they close it - anybody have it their bookmarks ?


  10. #10
    Join Date
    May 2007
    Beans
    31

    Re: Logitech Harmony 670

    I cannot get the installer to run..

    I downloaded the package en ran: make (tried also sudo make)

    I get an error back:
    make
    g++ -g -Wall -O2 binaryfile.cpp harmony.cpp remote.cpp web.cpp libusb/libusbhid.cpp usblan.cpp remote_z.cpp xml_headers.h -o harmony -lusb
    make: g++: Opdracht niet gevonden
    make: *** [harmony] Fout 127

    Translated: command not found & error 127

    Why I try to install libusb I get also an error:

    sudo apt-get install libusb
    [sudo] password for robert:
    Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
    Boom van vereisten wordt opgebouwd
    Reading state information... Klaar
    E: Kon pakket libusb niet vinden

    Translated: could not find package libusb

    When I use the synaptic manager and search on libusb it reports:
    libusb-0.1-4 version 2:0.1.12-7 (installed)
    libusb++-0.1-4c2 (installed)

    What do I wrong here?

    (running on ubuntu 7.10)

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •