Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: No sound (Regnum)

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    USA
    Beans
    187

    Arrow No sound (Regnum)

    I just downloaded Regnum Online and am getting no sound. Other games that run under wine like warcraft 3 and steam work fine soundwise but Regnum wont. Does anyone have any ideas? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    U.S.A.
    Beans
    4,164
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound

    Are you running Regnum under Wine? You shouldn't, it has a Linux native client, you should just install that instead.

    Linux User #355330 | Ubuntu User #15618 | Last.FM

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    USA
    Beans
    187

    Re: No sound (Regnum)

    No I'm running it natively.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    U.S.A.
    Beans
    4,164
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound (Regnum)

    Okay... then why mention Wine games with working sound? Nevermind, it's not important.

    Do you have the libalut0 package installed? I believe it is required for the sound to work correctly. Also, have you tried launching the game from the terminal to see if there is any terminal output that might indicate what the problem is?

    Linux User #355330 | Ubuntu User #15618 | Last.FM

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    USA
    Beans
    187

    Re: No sound (Regnum)

    I installed that package and now the sound works! But, there is a problem, its choppy as hell and I don't know why. Any ideas?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    U.S.A.
    Beans
    4,164
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound (Regnum)

    Is it the sound that is choppy or is the game itself? I've always found Regnum to be a little bit laggy, no matter what I do.

    Linux User #355330 | Ubuntu User #15618 | Last.FM

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    USA
    Beans
    187

    Re: No sound (Regnum)

    Just the sound, the game runs fine.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    tuesday
    Beans
    6,502
    Distro
    Kubuntu Development Release

    Re: No sound (Regnum)

    Run this:

    Code:
    gedit ~/.openalrc
    Paste This:

    (define devices '(native))
    Save the file and try running the game again. ^_^

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    1

    Re: No sound (Regnum)

    im going to do a party....this works really fine

    MY POOR PC: AMD ATLHON XP@1100 Mhz MSI KT4A ULTRA +MSI NVIDIA 5700LE 256DDR+Kingstone 754MB DDR400......and my sound is an C-MEDIA 8738MX

    THANKS A LOT...cya next time

  10. #10
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Baltimore, MD
    Beans
    667

    Re: No sound (Regnum)

    But what if the problem was in WINE, what would you do then? I found http://osdir.com/ml/emulators.wine.u.../msg00272.html, but it's from 2004. I also found a link from 2006, but I'd like something Gutsy specific, if it exists.
    I am not a lawyer...yet.
    Music Manumit Podcast - remixable Creative Commons music!
    My neglected blog: http://douglasawh.wordpress.com
    My website: http://opensourceplayground.org

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •