Results 1 to 3 of 3

Thread: No m'entero de res!

 1. #1
  Join Date
  Mar 2007
  Beans
  13

  No m'entero de res!

  Ola!

  Primer de tot em vull presentar: Soc un pobre principiant de linux. Sempre m'havia atret la idea aquesta del software lliure ni que fos per variar i fer el friki i l'altre dia em vaig baixar la versió alternate del Xubuntu.

  La qüestió es que amb l'ajut d'un amic meu que sap encara menys que jo hem aconseguit instal·lar-lo en un pIII800 amb 128 de RAM. De moment sembla que rutlla bé, però com que cap dels dos té experiència amb linux no sabem ni com funciona això de les particions, ni com obrir programes (ens pensàvem que seria tipus inici de windows, però o bé es que som especialment negats o es que no s'ha instal·lat bé, perquè no ho trobem enlloc.) i altres problemets similars.

  He buscat coses per internet però igualment voldria saber si em podríeu aconsellar alguna especie de guia per a principiants o alguna cosa així que sapigueu que pugui estar bé.

  De moment seguirem patint episodis còmics com no saber peque cony no es torna a obrir el lector de cd (avui per fi he llegit que es veu que s'ha de de dir-li que l'obri) i no saber com baixar programes perquè no se on cony es el sinaptic.

  Bé, moltes gràcies per adelantat i salut.

 2. #2
  Join Date
  Aug 2005
  Location
  Països Catalans
  Beans
  1,531
  Distro
  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

  Re: No m'entero de res!

  Podeu començar per la documentació oficial a:

  és en anglès.

  https://help.ubuntu.com/xubuntu/desk...e/C/index.html

 3. #3
  Join Date
  Feb 2007
  Beans
  13

  Re: No m'entero de res!

  Hola, ni molt menys sóc un expert o sigui que pot passar que la idea que et proposo no funcioni, però si el xubuntu segueix la mateixa llògica que l'Ubuntu, en una captura de pantalla he vist que al desplegable de l'escriptori: APLICACIONS, hi surt un menu desplegable que és diu SYSTEM, per tant el gestor per instalar i treure aplicacions deu estar allà, y és semblant a UBUNTU estarà a dins d'ADMINISTRATION o quelcom semblant.

  No t'ho puc asegurar perquè no he probat el Xubuntu, però a les captures de pantalla de http://xubuntu.org/screenshots he vist que hi ha un gestor anomenat ADD/Remove Aplications, per tant alguna cosa podràs fer per aquí.

  Crec que has de seguir la ruta següent: Applications->System->Synaptic Package Manager

  Espero que et serveixi.
  Last edited by nachocan; March 9th, 2007 at 04:10 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •