Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

  1. #11
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Rezzoaglio (GE) Italy
    Beans
    691
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    as I said in my bug I have a great alternative in guvcview

  2. #12
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Wandering
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    okie dokie you win...

    NOI uomini italiani possiamo essere forti di mente
    With realization of one's own potential and self-confidence in one's ability, one can build a better world.
    Dalai Lama>>
    Code Tags | System-info | Forum Guide lines | Arch Linux, Debian Unstable, FreeBSD

  3. #13
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    1,955
    Distro
    Ubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Hello,

    Quote Originally Posted by corradoventu View Post
    as I said in my bug I have a great alternative in guvcview
    ditto.

    Regards!

  4. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    1,327
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    I filed https://launchpad.net/bugs/2061687 for one particular issue with Snapshot with a link to the upstream bug/discussion and a simple workaround. We aren't yet sure how to fix the issue.

  5. #15
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Rezzoaglio (GE) Italy
    Beans
    691
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    On my system camera works just adding video group to my user

  6. #16
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    1,327
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Right, but we're not going to do that for everyone.

    There was another workaround in the upstream bug:

    Code:
    systemctl edit --user wireplumber.service
    Add this then save the file and exit:

    Code:
    [Service]
    ExecStartPre=/bin/sleep 1
    (And if one second isn't long enough, you could try a larger number.)

    The problem with that suggestion is remembering to undo it after the issue is fixed for everyone.

  7. #17
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    1,955
    Distro
    Ubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Hello,

    Quote Originally Posted by jbicha View Post
    Right, but we're not going to do that for everyone.

    There was another workaround in the upstream bug:

    Code:
    systemctl edit --user wireplumber.service
    Add this then save the file and exit:

    Code:
    [Service]
    ExecStartPre=/bin/sleep 1
    (And if one second isn't long enough, you could try a larger number.)

    The problem with that suggestion is remembering to undo it after the issue is fixed for everyone.
    I issued the command. I added the text in question where it should be added. I pressed Ctlr+X and then Enter. It didn't fix the camera issue for me. In order to revert it I did the same thing except of deleting the aforementioned text.

    Regards!

  8. #18
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    1,327
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Did you try larger numbers? Upstream suggested 5 instead of 1.

  9. #19
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    1,955
    Distro
    Ubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Hello,

    Quote Originally Posted by jbicha View Post
    Did you try larger numbers? Upstream suggested 5 instead of 1.
    it worked like a charm! (...with 5)

    Regards!

  10. #20
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    1,955
    Distro
    Ubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Camera (gnome-snapshot) "No Camera Found"

    Hello,

    I came across also this: systemctl --user restart pipewire
    credits here: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2497176

    Regards!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •