Results 1 to 3 of 3

Thread: Need help resuce grub

  1. #1
    Join Date
    Jun 2019
    Beans
    1

    Need help resuce grub

    boot-repair-4ppa2075 [20240302_1202]

    ============================== Boot Info Summary ===============================

    => Grub2 (v2.00) is installed in the MBR of /dev/sda and looks at sector 1 of
    the same hard drive for core.img. core.img is at this location and looks
    for
    (lvmid/unLdNe-VEHw-rEQ4-mQav-2pXN-w1X9-hjUb69/ds4fzV-juvf-1x2i-cbLn-DhmM-BD
    74-lSAckX)/boot/grub. It also embeds following components:

    modules
    ---------------------------------------------------------------------------
    fshelp ext2 part_msdos diskfilter lvm biosdisk
    ---------------------------------------------------------------------------

    sda2: __________________________________________________ ________________________

    File system: Extended Partition
    Boot sector type: -
    Boot sector info:

    sda5: __________________________________________________ ________________________

    File system:
    Boot sector type: -
    Boot sector info:

    sdb: __________________________________________________ _________________________

    File system: iso9660
    Boot sector type: Unknown
    Boot sector info:
    Mounting failed: mount: /mnt/BootInfo/FD/sdb: /dev/sdb already mounted or mount point busy.


    ================================ 0 OS detected =================================


    ================================ Host/Hardware =================================

    CPU architecture: 64-bit
    Video: HD Graphics 5500 from Intel Corporation
    Live-session OS is Ubuntu 64-bit (Ubuntu 20.04.3 LTS, focal, x86_64)

    ===================================== UEFI =====================================

    BIOS/UEFI firmware: A02(5.4) from Dell Inc.
    The firmware is EFI-compatible, and is set in EFI-mode for this live-session.
    No EFI in dmseg.
    SecureBoot disabled (confirmed by mokutil).
    BootCurrent: 0003
    Timeout: 0 seconds
    BootOrder: 0000,0002,0001,2001,2002,2003
    Boot0000* USB Storage Device BBS(HD,USB Storage Device,0x500)............................`........ .............................4T........A.......... ...........
    Boot0001* Network BBS(128,Network,0x0).............................. .........................................
    Boot0002* Hard Drive BBS(HD,Hard Drive,0x500)................-.................................................. .........A.........................
    Boot0003* EFI USB DeviceUSB1-1 (SanDisk) PciRoot(0x0)/Pci(0x14,0x0)/USB(11,0)/HD(1,MBR,0x2cf4ba3a,0x506fcc,0x1f40)RC
    Boot2001* EFI USB Device RC
    Boot2002* EFI DVD/CDROM RC
    Boot2003* EFI Network RC


    ============================= Drive/Partition Info =============================

    Disks info: __________________________________________________ __________________


    Partitions info (1/3): __________________________________________________ _______


    Partitions info (2/3): __________________________________________________ _______


    Partitions info (3/3): __________________________________________________ _______


    fdisk -l (filtered): __________________________________________________ _________

    Disk sda: 931.53 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
    Disk identifier: 0x6bffaf06
    Boot Start End Sectors Size Id Type
    sda2 * 1001470 1953523711 1952522242 931G 5 Extended
    sda5 1001472 1025001471 1024000000 488.3G 8e Linux LVM
    sda6 1025003520 1953523711 928520192 442.8G 7 HPFS/NTFS/exFAT
    Disk sdb: 28.66 GiB, 30752000000 bytes, 60062500 sectors
    Disk identifier: 0x2cf4ba3a
    Boot Start End Sectors Size Id Type
    sdb1 * 0 5999871 5999872 2.9G 0 Empty
    sdb2 5271500 5279499 8000 3.9M ef EFI (FAT-12/16/32)
    sdb3 6000640 60062499 54061860 25.8G 83 Linux
    Disk mapper/ubuntu--vg-root: 400 GiB, 429496729600 bytes, 838860800 sectors

    parted -lm (filtered): __________________________________________________ _______

    sda:1000GB:scsi:512:4096:unknown:ATA HGST HTS541010A9:;
    sdb:30.8GB:scsi:512:512:unknown:SanDisk Ultra USB 3.0:;

    blkid (filtered): __________________________________________________ ____________

    NAME FSTYPE UUID PARTUUID LABEL PARTLABEL
    sda
    ├─sda2 6bffaf06-02
    ├─sda5
    │ └─ubuntu--vg-root ext2 0c3b2901-e21a-4331-8594-224d25203798
    └─sda6
    sdb iso9660 2021-08-19-11-03-38-00 Ubuntu 20.04.3 LTS amd64
    ├─sdb1 iso9660 2021-08-19-11-03-38-00 2cf4ba3a-01 Ubuntu 20.04.3 LTS amd64
    ├─sdb2 vfat 54C5-9C6C 2cf4ba3a-02
    └─sdb3 ext4 a0281fc8-f212-43e5-a05d-6511465e2e43 2cf4ba3a-03 writable

    Mount points (filtered): __________________________________________________ _____

    Avail Use% Mounted on
    /dev/sdb1 0 100% /cdrom

    Mount options (filtered): __________________________________________________ ____

    /dev/sdb1 iso9660 ro,noatime,nojoliet,check=s,map=n,blocksize=2048

    ============================== ls -R /dev/mapper/ ==============================

    /dev/mapper:
    control
    ubuntu--vg-root

    ======================== Unknown MBRs/Boot Sectors/etc =========================

    Unknown BootLoader on sdb




    Suggested repair: __________________________________________________ ____________

    The default repair of the Boot-Repair utility would not act on the boot.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    /home
    Beans
    9,414
    Distro
    Xubuntu

    Re: Need help resuce grub

    What was supposed to be installed? I say supposed to be because the script shows you have no operating system installed.

    What happened to get you to this point?

    The more information you can give us, the easier it will be to help.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2014
    Beans
    7,369

    Re: Need help resuce grub

    You will have to post more information on what you had and what you tried to do. Boot repair shows sda6 as an ntfs filesystem (windows) but that is the only windows partition. Your drive appears to have a dos partition table and there is no primary partition for windows and windows requires boot files on a primary partition. Did you have windows installed and want to keep it. Boot repair also shows the computer is EFI capable but shows no EFI entries for either Ubuntu or windows. It appears you used the option to install using LVM which generally requires a separate /boot partition which you do not have. Did you use some tutorial to try to do the installation. As indicated in post 2, there is no OS shown as being installed. Did you intend to use LVM? Do you understand how it works?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •