Results 1 to 3 of 3

Thread: No audio device output is displayed but sound working

  1. #1
    Join Date
    Aug 2014
    Beans
    28

    No audio device output is displayed but sound working

    hi,

    I'm running Ubuntu 23.10 with pipewire and wireplumber

    Command "pactl list short sinks" return nothing

    Code:
     aplay -l
    **** Liste des périphériques matériels PLAYBACK ****
    carte 0 : PCH [HDA Intel PCH], périphérique 0 : ALC892 Analog [ALC892 Analog]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    carte 1 : NVidia [HDA NVidia], périphérique 3 : HDMI 0 [VG27A]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    carte 1 : NVidia [HDA NVidia], périphérique 7 : HDMI 1 [HDMI 1]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    carte 1 : NVidia [HDA NVidia], périphérique 8 : HDMI 2 [HDMI 2]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    carte 1 : NVidia [HDA NVidia], périphérique 9 : HDMI 3 [HDMI 3]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    carte 2 : Audio [iFi (by AMR) HD USB Audio], périphérique 0 : USB Audio [USB Audio]
      Sous-périphériques : 1/1
      Sous-périphérique #0 : subdevice #0
    Code:
    wpctl status
    PipeWire 'pipewire-0' [1.0.1, filip@ubuntu, cookie:1726766967]
     └─ Clients:
            32. WirePlumber                         [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1040]
            33. WirePlumber [export]                [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1040]
            34. pipewire                            [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1041]
            35. GNOME Settings                      [1.0.1, filip@ubuntu, pid:8380]
            45. GNOME Volume Control Media Keys     [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1383]
            50. gnome-shell                         [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1250]
            51. GNOME Shell Volume Control          [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1250]
            52. xdg-desktop-portal                  [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1814]
            53. Terminal                            [1.0.1, filip@ubuntu, pid:1866]
            54. Firefox                             [1.0.1, filip@ubuntu, pid:2666]
            55. Nightly                             [1.0.1, filip@ubuntu, pid:2666]
            57. wpctl                               [1.0.1, filip@ubuntu, pid:12773]
    
    Audio
     ├─ Devices:
     │      42. GM204 High Definition Audio Controller [alsa]
     │      43. iFi (by AMR) HD USB Audio           [alsa]
     │      44. Built-in Audio                      [alsa]
     │  
     ├─ Sinks:
     │  *   49. iFi (by AMR) HD USB Audio Pro       [vol: 0.70]
     │  
     ├─ Sink endpoints:
     │  
     ├─ Sources:
     │  
     ├─ Source endpoints:
     │  
     └─ Streams:
    
    Video
     ├─ Devices:
     │  
     ├─ Sinks:
     │  
     ├─ Sink endpoints:
     │  
     ├─ Sources:
     │  
     ├─ Source endpoints:
     │  
     └─ Streams:
    
    Settings
     └─ Default Configured Node Names:
             0. Audio/Sink    alsa_output.usb-iFi__by_AMR__iFi__by_AMR__HD_USB_Audio_0003-00.pro-output-0
             1. Audio/Source  alsa_output.usb-iFi__by_AMR__iFi__by_AMR__HD_USB_Audio_0003-00.pro-output-0
    Code:
    pactl info
    Chaîne du serveur : /run/user/1000/pulse/native
    Version du protocole de bibliothèque : 35
    Version du protocole du serveur : 35
    Local : oui
    Index client : 77
    Tile Size : 65472
    Nom d’utilisateur : filip
    Nom d’hôte : ubuntu
    Nom du serveur : PulseAudio (on PipeWire 1.0.1)
    Version du serveur : 15.0.0
    Spécification d’échantillon par défaut : float32le 2ch 48000Hz
    Plan de canaux par défaut : front-left,front-right
    Destination par défaut : @DEFAULT_SINK@
    Source par défaut : @DEFAULT_SOURCE@
    Cookie : 66ec:5f77
    How can I display my audio output devices in gnome-control-center and with the "pactl list short sinks" command?

    Thanks for help

  2. #2
    Join Date
    Aug 2014
    Beans
    28

    Re: No audio device output is displayed and no sound

    in fact i don't have sound in rhythmbox

  3. #3
    Join Date
    Aug 2014
    Beans
    28

    Re: No audio device output is displayed but sound working

    After a fresh install, all woks fine

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •