Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

  1. #1
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    I ran the updater and it updated some things, I saw it working on gpu drivers then the screen went black and never came back after waiting. I restarted the computer and it only boots into the command terminal with a green background and :~$

    I've been trying to get it back on my network to fix the gpu driver but I don't have any of the commands installed other search results say to use. Basically just a vanilla install I've been using for a few weeks for steam

    I tried some things, simple commands to bring it up but I either didn't have the tools or I probably did it wrong.

    But I think trying to change the state of anything isn't going to work because in trying to enable network manager is says it failed because the service is masked.

    I just need to get ethernet enabled, I'm sure I can fix it if I can sudo apt install a driver.

    22.04.2 gnu 6.2.0-26
    Amd53600
    Nvidia 1060
    Last edited by nunchuckmadness; August 5th, 2023 at 09:06 PM. Reason: Clarify title, typo

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    14,240
    Distro
    Xubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    nunchuckmadness - Hello

    boots into the command terminal with a green background and :~$
    Does this mean you are local to the computer ?

    If local - what shows:
    Code:
    lsb_release -a
    sudo lshw -C display
    See what we are working with ---- and
    where we go from here
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  3. #3
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    Yes, this is my home computer.

    lsb_release -a says no lsb modules are available, then it lists the distro info, ubuntu 22.04.2 lts, jammy, etc

    Sudo lshw -c display
    It detects the card

    The only thing that looks unusual to me is the resolution, it says it's set to 1024x768, I wonder if that's it. My 55in (~140cm) TV probably can't do anything with that

    Phys I'd. 0

    Bus info. Pci@0000:08:00.0

    Ver. a1

    width. 64bit

    Clock.33mhz

    Capabilities. Pm msi pcie vgacontroller bushmaster calisthenics rom

    Config. driver=Nvidia latency=0

    Resources. irq:96 memory:f5000000-f5ffffff memory:e000000-effffff memory:f1ffffff ioport:e000(size=128) memory:c0000-dffff

    *-graphics
    Product. efi vga

    Phys id. 1

    Logical name. /dev/from

    Capabilities. fb

    Configuration. Depth=32 resolution=1024, 768

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    14,240
    Distro
    Xubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    nunchuckmadness; Well ...

    We can assume now that you are running Nvida for the graphic's chip.
    So what is loaded ?
    post back - copy and paste between code tags:
    Code:
    dpkg -l | grep -i nvidia
    cat /var/log/gpu-manager.log
    code tag tutorial:
    http://ubuntuforums.org/showthread.p...8#post12776168

    see what tale gets told
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  5. #5
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    I'll try this when I get home. But sorry, I can't copy and paste from my computer, I'm on my phone.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    14,240
    Distro
    Xubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    nunchuckmadness; Roger that

    These things best done at the terminal.

    If I am not here when you do get home - others here will assist.

    all in this together
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  7. #7
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    Thank you, I did the earlier steps at home, but had to split.

    Will update

  8. #8
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    I can see why you said to copy and paste. But I don't have the capability to copy it to my phone. I have no network on my computer either.

    There's multiple rc and ii entries, close to the bottom it says

    ii nvidia-firmware-535-535.86.05 ... 535.86.05-0ubuntu0.22.04.1

    There are also 525 lines in every other entry
    Last edited by nunchuckmadness; August 6th, 2023 at 06:36 AM. Reason: Add information

  9. #9
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    14,240
    Distro
    Xubuntu 24.04 Noble Numbat

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    nunchuckmadness; Hummmm ....

    Think'n be a good idea to change our focus and see what is up with networking.
    what results:
    Code:
    ping -c3 8.8.8.8
    ping -c3 google.com
    ping -c3 127.0.0.1
    as it is real tough to deal with fractured info.
    Hopefully we can find a quick fix for networking.

    what it takes
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  10. #10
    Join Date
    Mar 2021
    Beans
    16

    Re: Can't find any info that helps, updated ubuntu JellyJam and now it won't boot gui

    8.8.8.8 says network is unreachable

    Google.com says temp failure in name resolution

    127.0.0.1 comes back with with a response of about .04 ms

    I normally use a wifi adapter for regular use, but right now I have it hooked up to a bridged connection from my laptop. The internet on my laptop is working good.

    I also tried earlier before posting to work with the .yaml file to get it onto the network following another forum post. I hope I didn't mess it up, I was very careful to follow the instructions, but couldn't do everything it asked because I don't have the right tools installed. Should we clean out the old .yaml files and write a new one where we can direct it to a dns ?
    Last edited by nunchuckmadness; August 6th, 2023 at 07:53 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •