Results 1 to 3 of 3

Thread: [20.04LTS] Intel 11th gen - No video working

  1. #1
    Join Date
    May 2021
    Beans
    1

    [20.04LTS] Intel 11th gen - No video working

    Hello,i installed Ubuntu in safe graphic and all works fine.
    After that, video doesn't works.
    In recovery mode (1024x768) starts correctly.


    glxinfo | grep render
    Error: unable to open display


    lspci | grep VGA 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Device 9ba8 (rev 03)


    inxi -G
    Graphics:
    Device-1: Intel driver: i915 v: kernel
    Display: server: X.org 1.20.9 driver: i915 tty: 80x24
    Message: Advanced graphics data unavailable in console. Try -G --display

    Any suggestion?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Coquitlam, B.C. Canada
    Beans
    2,963
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: [20.04LTS] Intel 11th gen - No video working

    Try this:

    i915.force_probe=4c8a

    on your grub command line.
    Note that I am merely passing along information I only learned a few hours ago.
    References:
    https://askubuntu.com/questions/1335...-graphics-when
    https://www.phoronix.com/scan.php?pa...kl-linux&num=1
    Any follow-up information on your issue would be appreciated. Please have the courtesy to report back.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    14,470

    Re: [20.04LTS] Intel 11th gen - No video working


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •