Results 1 to 5 of 5

Thread: Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

  1. #1
    Join Date
    Apr 2021
    Beans
    4

    Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

    Hi,
    I tried to install WIFI driver by couple manuals but I was not successful.
    Ethernet is working correctly without any settings.
    I put here some info and thanks everyone for a help.



    sudo dmidecode | less > output.txt

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Location
    Galiza
    Beans
    4,010
    Distro
    Ubuntu

    Re: Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

    Welcome.

    This is the sticky thread you should have read: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=370108

    I tried to install WIFI driver by couple manuals but I was not successful.
    That being the case you should also post what you did.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2021
    Beans
    4

    Re: Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

    Oh. sorry.

    First commands don't help with restart --> wireless-info.txt

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin, Germany
    Beans
    7,929
    Distro
    Ubuntu Mate 20.04 Focal Fossa

    Re: Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

    Huh, no device shown. Lets see

    Code:
    lspci -nnk
    cat /sys/bus/sdio/devices/*
    cat /sys/bus/sdio/devices/*/uevent

  5. #5
    Join Date
    Apr 2021
    Beans
    4

    Re: Beginner - wifi not working after install ubuntu 20.04 LTS / Lenovo

    Hi, thanks for reply.
    I am idiot. Problem was in disabled wifi in BIOS. I don't know how it is possible but in any case I didn't set it manually ... why should I did ...
    One day I was fighting with Linux Manjaro but booting into system was very random and with erors etc. I tried a lot of settings and recommendations.
    Second day I lost with Linux Mint ... installation was without problems but booting and loading OS was similar as in Manjaro case.
    Third day I successfully installed Ubuntu on the first time and everything works instead of WIFI(solved) and Touchpad.
    My mistake that I didn't check WIFI in BIOS but in live OS it was working so I have different opinion about root cause.

    Now it looks that I have issue only with touchpad but I will create new topic.
    Once again thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •