Results 1 to 3 of 3

Thread: Sound not working ASUS ROG sTRIX TRX XE 40 Gaming Mobo

  1. #1
    Join Date
    Nov 2013
    Beans
    10

    Sound not working ASUS ROG sTRIX TRX XE 40 Gaming Mobo

    Hello all,
    I built a new computer using ASUS ROG sTRIX TRX XE 40 Gaming motherboard. Installed Ubuntu 20.04 LTS on it. On my previous computer, had the same OS, albeit different motherboard. With the new build, it seems that I don't have sound from either the onboard audio card as well as front panel. I was looking online for resolution and found a thread from about a year ago here. It seems that folks had this problem with the TRX 40 chipset, but it also seems like it was fixed via some patches in kernal 5.5. I am not sure if those patches were applied to subsequent kernals or not, but I am running kernal 5.8.0-44-generic, so hopefully the new kernal has the appropriate drivers for the TRX 40 chipset.

    Regardless, has anyone else encountered this issue? If so, I will be grateful if you can suggest a way to fix the no sound issue with my particular hardware.

    Thanks and regards,
    Dhaval

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Beans
    1,200

    Re: Sound not working ASUS ROG sTRIX TRX XE 40 Gaming Mobo

    Please follow the below guide.
    https://help.ubuntu.com/community/So...otingProcedure

    Please give us the output of step 3

    Thanks

  3. #3
    Join Date
    Dec 2020
    Beans
    15

    Re: Sound not working ASUS ROG sTRIX TRX XE 40 Gaming Mobo

    I had the same issue on same chipset. check here: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2455808

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •