Results 1 to 1 of 1

Thread: pulse audio Analog Stereo Input/Duplex is always "available: no"

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Beans
    Hidden!

    pulse audio Analog Stereo Input/Duplex is always "available: no"

    I use ubuntu mate 20.04.1 (with all updates)
    i can not get the microphone to work on my pc. Sound output works fine on the speakers.

    "pactl list" returns the following.

    Code:
    Card #2
    	Name: alsa_card.pci-0000_00_1b.0
    	Driver: module-alsa-card.c
    	Owner Module: 9
    	Properties:
    		alsa.card = "2"
    		alsa.card_name = "HDA Intel PCH"
    		alsa.long_card_name = "HDA Intel PCH at 0xe131c000 irq 52"
    		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
    		device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
    		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card2"
    		device.bus = "pci"
    		device.vendor.id = "8086"
    		device.vendor.name = "Intel Corporation"
    		device.product.id = "9ca0"
    		device.product.name = "Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller"
    		device.form_factor = "internal"
    		device.string = "2"
    		device.description = "Built-in Audio"
    		module-udev-detect.discovered = "1"
    		device.icon_name = "audio-card-pci"
    	Profiles:
    		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (sinks: 0, sources: 1, priority: 65, available: no)
    		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 6500, available: yes)
    		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (sinks: 1, sources: 1, priority: 6565, available: no)
    		off: Off (sinks: 0, sources: 0, priority: 0, available: yes)
    	Active Profile: output:analog-stereo
    	Ports:
    		analog-input-mic: Microphone (priority: 8700, latency offset: 0 usec, not available)
    			Properties:
    				device.icon_name = "audio-input-microphone"
    			Part of profile(s): input:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo
    		analog-output-headphones: Headphones (priority: 9900, latency offset: 0 usec, available)
    			Properties:
    				device.icon_name = "audio-headphones"
    			Part of profile(s): output:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo
    I see that "input:analog-stereo: Analog Stereo Input" and "output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex" are always "available: no". Even if i plug in the microphone this does not become available.

    pavucontrol shows "Analog Stereo Input" as unplugged and unavailable even if i connect the microphone.

    My pc has a combo jack (headphone/mic). i use a splitter cable to connect speaker and microphone. Has anyone faced such problem? Any solutions?

    Thanks in advance.
    Appreciate all the help.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by ajgreeny; October 17th, 2020 at 07:40 PM. Reason: Code tags added

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •