Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubunto 20.0.4 No sound at all, have tried many commandlines to no avail

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    34

    Ubunto 20.0.4 No sound at all, have tried many commandlines to no avail

    added myself to the audio group but still cannot get any audio out of the speakers. I've tried most every suggestion to no avail, updates, etc. I double checked all applications controlling audio and none were muted. I'm running a two year old OMEN laptop by HP. Audio/sound works fine on the Windows side. I'm trying to quickly ween myself off Windows, but I have to have audio. When I play music I can see that it is playing by activity on the horizontal meter under Settings – sound – output. Any help is greatly appreciated. Thanks in advance. Scott

    These system details might help
    0:1f.3 Audio device: Intel Corporation CM238 HD Audio Controller (rev 31) 00:1f.4 SMBus: Intel Corporation 100 Series/C230 Series Chipset Family SMBus (rev 31) 01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GP107M [GeForce GTX 1050 Mobile] (rev a1) 01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GP107GL High Definition Audio Controller (rev a1) 03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS522A PCI Express Card Reader (rev 01)

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    I think I'm here! Maybe?
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: Ubunto 20.0.4 No sound at all, have tried many commandlines to no avail

    You say you have tried all sorts of things to get audio but give us no detail of what those things were. Give us much more detail of what you've tried already and we may be able to give you better advice.

    However, have you looked at the alsamixer screen in terminal simply by running command
    Code:
    alsamixer
    You can show different sound cards using F6 and having chosen your required card use Tab to move from Playback to Capture to All.
    Increase or decrease the levels using cursor keys and mute/unmute with the M keyboard key.
    Once set as you want use Esc to exit

    If that does not help have a look in pulseaudio volume control either from the volume icon in the panel or with command
    Code:
    pavucontrol
    and see if you get any clues from that to any muted devices.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •