Results 1 to 3 of 3

Thread: Constant obnoxious noise from headphones, no audio [20.04]

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    20

    Constant obnoxious noise from headphones, no audio [20.04]

    I can't find anyone else with this exact problem, hopefully someone here can help. I just installed 20.04 and when I use headphones there is a constant, loud, noise that sounds kind of like there's a key or something being held down which is generating an error sound. It alternates between making this noise constantly and making no sound at all, if I try to play audio while it is making the noise, the noise stops but the audio doesn't actually get played. There is absolutely no problem with the sound from the speakers, those seem to be working fine. My headphones are not the problem, they can play audio in Windows and on my phone.

    I've tried installing and checking pavucontrol, messing with alsamixer in various ways, etc. Everything seems to be set up correctly, but clearly I'm missing something.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    20

    Re: Constant obnoxious noise from headphones, no audio [20.04]

    Apologies for posting here prematurely - with a little more searching I was able to fix this. The constant noise was apparently caused by the headphone microphone input being on - turning this off stopped the noise. As for the sound not working, I managed to fix this by renaming ~./config/pulse to something else, rebooting, and letting a new ~./config/pulse be created.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    egypt, cairo
    Beans
    16

    Re: Constant obnoxious noise from headphones, no audio [20.04]

    U had a loop pulseaudio module on?
    Love battle for wesnoth game


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •