Results 1 to 4 of 4

Thread: booting failure from USB stick

  1. #1
    Join Date
    May 2020
    Beans
    4

    Unhappy booting failure from USB stick

    on an old laptop I formated my hard drive with windows Vista installation disk (to eliminate it completely), then I tried to install Ubuntu 18.04 LTS with an iso on USB stick but it failed and I only have this message "BOOTMGR is missing" ? what's going wrong? any one has an idea?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: booting failure from USB stick

    Bootmgr is the Windows boot loader.
    It seems you did not install grub2's boot loader to MBR assuming Vista based system is BIOS/MBR.

    May be best to see details, use ppa version with your live installer (2nd option) or any working install, not older Boot-Repair ISO:
    Please copy & paste the pastebin link to the Boot-info summary report ( do not post report), the auto fix sometimes can create more issues.
    https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  3. #3
    Join Date
    May 2020
    Beans
    4

    Re: booting failure from USB stick

    in fact, the problem was that usb port wasn't working properly. I changed to another port and I could install ubuntu, however wifi still not working like when I was in dual boot ubunt/windows, removing completely windows didn't solve my problem!

  4. #4
    Join Date
    May 2013
    Location
    Galiza
    Beans
    1,909
    Distro
    Ubuntu

    Re: booting failure from USB stick

    Quote Originally Posted by sam622 View Post
    (...) however wifi still not working like when I was in dual boot ubunt/windows, removing completely windows didn't solve my problem!
    Why would removing Windows solve anything of that sort?

    Please open a new thread for that specific problem at Networking & Wireless. Please provide the info as mentioned in the sticky thread: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=370108

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •