Results 1 to 3 of 3

Thread: [ajuda wireless] problemes amb el controlador MT7630E de Mediatek

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2020
    Beans
    2

    Question [ajuda wireless] problemes amb el controlador MT7630E de Mediatek

    Bona tarda, demano ajuda per aquí a veure si tinc sort ja que vaig arrossegant un problema des de fa temps i que no aconsegueixo solucionar.

    Tinc un portàtil Asus amb el dispositiu de Wifi de Mediatek MT7630E. Fins ara utilitzava Ubuntu 16.04.5 amb els headers 4.8.0-52-generic per fer anar la Wifi, ja que amb qualsevol capçalera posterior el sistema deixava de reconèixer el dispositiu. Amb tot, he actualitzat a 20.04 i, tal i com em suposava, l'ordinador no reconeix la targeta Wifi. He provat a descarregar-me els drivers a https://github.com/neurobin/MT7630E.git malgrat el propietari del repositori no els manté més. Quan intento compliar, provant amb els comandaments make, install i també amb dkms, retorna tota mena de errors de compilació i "flags" que no sóc capaç d'entendre, ni tampoc sé ben bé com revertir res d'aquests errors de compilació, si és que queden en memòria a alguna banda.

    El que obtinc després de fer un lshw és, referent al dispositiu:

    Code:
              *-network UNCLAIMED
                    description: Network controller
                    product: MT7630e 802.11bgn Wireless Network Adapter
                    vendor: MEDIATEK Corp.
                    physical id: 0
                    bus info: pci@0000:03:00.0
                    version: 00
                    width: 32 bits
                    clock: 33MHz
                    capabilities: pm msi pciexpress cap_list
                    configuration: latency=0
                    resources: memory:a3100000-a31fffff
    També he provat de reinstal·lar la versió de kernel que sí que reconeixia el controlador, la 4.8.0-52-generic, però ja no el reconeix, a més que també perdo la targeta gràfica i altres funcionalitats. He provat també instal·lant el paquet linux-image-extra corresponent però no millora.

    Puc enviar-vos captura del que faci falta, qualsevol idea de resolució que he anat trobant pels diferents fòrums, aquí, a askubuntu, starckoverflow, etc, resulten en errors que no puc solucionar. A veure si aquí algú té idea de què es pot fer, ja que un portàtil que només funciona per Ethernet perd una mica la gràcia.

    Potser si aconsegueixo compilar el driver ja es soluciona, però no de moment no me'n surto

    Molt agraït per la possible ajuda que em pogueu oferir!

    Addenda: una cosa que he vist, que no tinc ni idea de si afecta o no, és que el sistema és de 64 bits i al retorn de lshw veig que diu "width: 32 bits". Al controlador d'Ethernet (que sí que funciona) diu "width: 64 bits". Pot ser que tingui a veure? Que per algun motiu el driver estigui configurat -ni idea- com a 32 bits però si no coincideix amb el SO a 64 no el "veu"?
    Last edited by estemon; April 28th, 2020 at 05:27 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •