Results 1 to 6 of 6

Thread: Mouse/Keyboard Cutting Out In WoW

  1. #1
    Join Date
    Mar 2020
    Beans
    4

    Unhappy Mouse/Keyboard Cutting Out In WoW

    So I noticed when I'm gaming that my keyboard often does not register key presses. It usually only happens when I'm already holding down a couple keys and then try to press down another, but every once in a while it will fail to register a first press as well. Then I noticed my mouse does the same thing. I verified the issue with both my Razer Huntsman Elite and Keycool KC-84. Haven't tried a different mouse.

    This doesn't seem to happen when I'm using my computer for normal stuff, but let's say I'm playing WoW. I'm holding down W, D, and right click. I go to press the 4 on my mouse to cast a spell or the tab key on my keyboard to target something and I have to press it three or four times to get it to register. This is extremely annoying and it is very common. Basically unplayable in PvP and annoying to say the least in PvE. It does seem like the more keys I'm holding down, the more often it happens.

    Code:
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 003 Device 002: ID b58e:9e84 Blue Microphones Yeti Stereo Microphone
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 002: ID 1058:1230 Western Digital Technologies, Inc. My Book (WDBFJK)
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 001 Device 005: ID 1e71:1714 NZXT NZXT USB Device
    Bus 001 Device 004: ID 0bda:0321 Realtek Semiconductor Corp. USB3.0 Card Reader
    Bus 001 Device 003: ID 1532:0226 Razer USA, Ltd Razer Huntsman Elite
    Bus 001 Device 002: ID 1532:0067 Razer USA, Ltd Razer Naga Trinity
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    I did start off with a minimal install, so could there be any packages that I missed that could effect this? Would it possibly be a Wine thing? I installed the game with Lutris and have left all the settings at the default.

    I installed OpenRazer and Polychromatic and the issue persisted.
    Last edited by turtlemode; 3 Weeks Ago at 03:49 AM. Reason: More specific title.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Kubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Rollover Seems Pretty Bad

    could be a wine thing. try a native game see if it still happens.

    i haven't noticed this issue though i do not have a keyboard supporting rollover.

    to see if it's a linux issue it should also be present in libre office writer for example. try typing...
    Read the easy to understand, lots of pics Ubuntu manual.
    Do i need antivirus/firewall in linux?
    Disk backup (works on newer PC): Clonezilla
    User friendly full disk backup Redobackup is now back as Rescuezilla

  3. #3
    Join Date
    Mar 2020
    Beans
    4

    Re: Rollover Seems Pretty Bad

    Ya it doesn't seem to be a problem while I'm playing Rocket League, and that's basically constantly holding down multiple keys.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Kubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Rollover Seems Pretty Bad

    it might be worth getting some data out of this and then reporting to wine. would be great to see this corrected.

    might be interesting to also see if the issue persist in proton.
    Read the easy to understand, lots of pics Ubuntu manual.
    Do i need antivirus/firewall in linux?
    Disk backup (works on newer PC): Clonezilla
    User friendly full disk backup Redobackup is now back as Rescuezilla

  5. #5
    Join Date
    Mar 2020
    Beans
    4

    Re: Rollover Seems Pretty Bad

    No issues in ESO. So no issues with Proton as far as I can tell. Going to download Mordhau now and try that too, but I suspect it won't have any problems.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2020
    Beans
    4

    Re: Rollover Seems Pretty Bad

    Alright I got it figured out. After trying a couple games in Steam (Proton) and not having any issues, I decided to check Lutris and Wine forums and see if i could find anything. Well, Wine wouldn't let me do a search on their forum for some reason, so I went to Lutris instead.

    I went to the World of Wacraft page at Lutris.net and did a ctrl+f for "keyboard". Luckily, the very last post on the page had someone with the same problem as me (though a slightly different description). He said the ge-protonified runner works perfectly.

    So I went to select that as my Wine version, but it wasn't present. I couldn't remember how to install more runners, so I did a couple more hours of searching and eventually found it on the EA forums in a post for mouse clicks not working in Mass Effect. Probably would have been much faster if I would have searched for how to install runners instead of specifically how to install ge-protonified.

    Went back into Lutris. Selected gr-protonified as my Wine version. Booted up WoW. And it seems to be working perfectly now.
    Last edited by turtlemode; 3 Weeks Ago at 03:47 AM. Reason: Added a sentence.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •