Results 1 to 4 of 4

Thread: Could someone PLEASE fix this BUG in the Ubuntu/LUKS boot process?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2016
    Beans
    16

    Could someone PLEASE fix this BUG in the Ubuntu/LUKS boot process?

    This is a bug that has been in Ubuntu as long as it has supported full-disk encryption with LUKS. Basically, the caps lock LED does not work. The caps lock key works, but the LED on the keyboard doesn't light up. I have verified that this is the case on many systems. This is very, very irritating, because I have a long passcode that contains the letter "a" (I don't think I am divulging much by saying that), and once in a while I will hit the caps lock key by mistake. Since the LED light doesn't work, I have no idea if I hit it or not.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    The Left Coast of the USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Kubuntu

    Re: Could someone PLEASE fix this BUG in the Ubuntu/LUKS boot process?

    Hello.

    Nobody here works for Canonical, so we are in no position to address bugs. I suggest you report the bug, if you think it is one, at https://launchpad.net or use the built-in bug reporting tool by opening a terminal and issuing

    Code:
    ubuntu-bug <name_of_program_here>
    Please read The Forum Rules and The Forum Posting Guidelines

    A thing discovered and kept to oneself must be discovered time and again by others. A thing discovered and shared with others need be discovered only the once.
    This universe is crazy. I'm going back to my own.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    melbourne, au
    Beans
    416
    Distro
    Lubuntu Development Release

    Re: Could someone PLEASE fix this BUG in the Ubuntu/LUKS boot process?

    You didn't even provide the bug ID so we could look up what bug you are talking about? ie. the launchpad bug ID.
    https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    6,922
    Distro
    Xubuntu 19.10 Eoan Ermine

    Re: Could someone PLEASE fix this BUG in the Ubuntu/LUKS boot process?

    Red Hat has the same issue, fwiw.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •