Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi 4

  1. #11
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    10,574
    Distro
    Ubuntu

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Here's an on-going thread over at snapcraft:
    https://forum.snapcraft.io/t/support...-pi-4/11970/14


    Nevermind this isn't about the core images.
    Last edited by deadflowr; 4 Weeks Ago at 04:37 AM. Reason: epiphanies
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  2. #12
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South of the Maple Trees
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Quote Originally Posted by alexander-agnarson View Post
    Done. Thanks for the link.
    Anytime! Hopefully the package it is pertaining to gets added to the report so they can get it fixed.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2019
    Beans
    2

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Quote Originally Posted by uRock View Post
    Anytime! Hopefully the package it is pertaining to gets added to the report so they can get it fixed.
    I filed the bug, but I'm not sure which package to flag it against. Should I flag it against the kernel package?

  4. #14
    Join Date
    Oct 2019
    Beans
    3

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Quote Originally Posted by davis-a View Post
    I filed the bug, but I'm not sure which package to flag it against. Should I flag it against the kernel package?
    Another report here, under linux-raspi2 (Ubuntu): https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...2/+bug/1848790

  5. #15
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South of the Maple Trees
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Quote Originally Posted by davis-a View Post
    I filed the bug, but I'm not sure which package to flag it against. Should I flag it against the kernel package?
    Quote Originally Posted by alexander-agnarson View Post
    Another report here, under linux-raspi2 (Ubuntu): https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...2/+bug/1848790
    Thanks both! The assignee on the one alexandar-agnarson linked has reproduced the issue, so I am hopeful they'll get it knocked out.

  6. #16
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    23

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    User on lingon on raspberry pi forum posted the following:

    The USB-problem concerning the Raspberry Pi 4GB RAM model might be due to the issue seen earlier that using more RAM than 3072 MB breaks the USB:
    https://www.raspberrypi.org/forums/v...46766&start=25

    The issue was solved by a kernel patch:
    https://www.raspberrypi.org/forums/v...rt=50#p1517839

    and the kernel patch was this one:
    https://github.com/raspberrypi/linux...ment-520269280
    Last edited by khowe; 4 Weeks Ago at 10:30 PM.

  7. #17
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    23

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    Work around until kernel is patched:

    Setting total_mem=3072 in /boot/firmware/usercfg.txt
    If you mount the sd card in another computer the usercfg.txt is on the small vfat partition.

  8. #18
    Join Date
    Mar 2018
    Beans
    2

    Re: No USB in ubuntu-19.10-preinstalled-server-arm64+raspi3.img.xz with Raspberry Pi

    As a newbie, may I ask if it is practical to have a naming convention for the image that specifies "minor" release changes too? Right now, I am aware of the issues with the 4 GB model and USB for the image. I also understand that the these have been fixed and patches tested by the user(s) who reported the issues originally.

    When can we expect the image to be refreshed?

    Kind regards.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •