Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubuntu 18.04 Intel i210 (igb) packet loss

  1. #1
    Join Date
    Sep 2019
    Beans
    3

    Question Ubuntu 18.04 Intel i210 (igb) packet loss

    I have an issue with some Intel Atom based singleboard pc. It have two gigabit i210 interfaces. There is a problem with speed and link. I installed ubuntu 18.04 (kernel 4.15.0-47) and got network speed 150-300 Kb/s and unstable link (10 cable plugs leads to 7 link up).


    But. After rmmod igb/modprobe igb speed became 90-95 Mbps / 700-800 Mbps so it looks like this is not a hardware problem.


    ethtool -S enp1s0 shows many crc errors when speed low and 0 crc errors after rmmod igb/modprobe igb.


    I tried:


    1. New kernel 4.18 - speed became 80-100kb (rmmod igb/modprobe igb still restore normal speed)
    2. Set speed and duplex on both line ends to 100/full - not helped
    3. Debian 8 image from board manufacturer - speed 60-70 Mbps after boot and very strong link unstability (10 cable plugs and 1 link up)
    4. Some manupulation with BIOS settings - not helped at all
    5. Tried cable with 2 pairs (green and orange) - link became stable (100 mbit) but speed issue not gone.
    6. Download, compile and install Intel igb driver 5.3.5.36 (from Intel site) - no visible changes.

    So I need an advise how to diagnose and solve this issue...

  2. #2
    Join Date
    Sep 2019
    Beans
    3

    Re: Ubuntu 18.04 Intel i210 (igb) packet loss

    It was hardware problem - flat cable between mainboard and RJ45 board. Flat cable (300mm length) was replaced by twisted pairs and problem gone...

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •