Results 1 to 8 of 8

Thread: Anyone using KDE Plasma?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2019
    Beans
    29

    Question Anyone using KDE Plasma?

    I like the look of it and it seems to have good functionality.
    I am about ready to install for the first time Ubuntu.
    I purchased a small bottle of Aspirin and some fresh coffee.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sunny Southend-on-Sea
    Beans
    6,717
    Distro
    Kubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    I use it and really like it. Gnome's steady removal of configurability was starting to grate. Everything worked out of the box for me.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    14,353
    Distro
    Kubuntu 19.04 Disco Dingo

    Re: Anyone using KDE Plasma?


  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    albuquerque
    Beans
    574
    Distro
    Kubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    Yep, Kubuntu. And I'd suggest trying the "Minimal installation" option when you get to that point of the installer.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2019
    Beans
    29

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    Kubuntu users, I already have Ubuntu installed. So to use Kubuntu do I have to re-install the O/S?

  6. #6
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    10,357
    Distro
    Ubuntu

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    Quote Originally Posted by dagmann View Post
    Kubuntu users, I already have Ubuntu installed. So to use Kubuntu do I have to re-install the O/S?
    It's best to.
    Makes it clean so you know any issues are with plasma and kde and not some leftover cruft from another Desktop.
    On top of the general concept is cuts down on unwanted bloat.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  7. #7
    Join Date
    Dec 2009
    Beans
    35
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    I did this on Xubuntu. You DON'T have to reinstall an OS, just use your preferred software installer tool and look for "kde"-named packages instead of "kubuntu"-named packages. On my Xubuntu 18.04, "kde-standard" or "kde-plasma-desktop" worked without removing or corrupting (much) my XFCE4 gui.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    14,353
    Distro
    Kubuntu 19.04 Disco Dingo

    Re: Anyone using KDE Plasma?

    You can always take Kubuntu for a test drive by booting from a Kubuntu installation medium and choosing Try Ubuntu. Alternatively, install VirtualBox, then install Kubuntu into a virtual machine.
    If you ask for help, do not abandon your request. Please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •