Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Slow boot with errors....

  1. #1
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    The Endless Ocean
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu

    Exclamation Slow boot with errors....

    HI. As of the past week or so my system has been a tad slow to boot and I now see "this error" on boot. I'm running 16.04.06 & have not changed anything on my system recently. Please halp thank you.
    [ R E V I Z I I S ]

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    13,463
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Slow boot with errors....

    jonny6; Hello

    As a start; I would confirm that the referenced UUID in fact does not exist:
    Code:
    ls /dev/disk/by-uuid -alh
    Then see what in fact does exist:
    Code:
    sudo fdisk -lu
    sudo blkid -c /dev/null -o list
    cat /etc/fstab
    in an effort to find out where the numbers do not match - and why.

    we can do that
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  3. #3
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    The Endless Ocean
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu

    Re: Slow boot with errors....

    Thank you for replying. I ran each command and piped the output to termbin.com. That way everything stayed intact. Click on each command below to see the output....

    ls /dev/disk/by-uuid -alh



    sudo fdisk -lu << This command also output "Partition 2 does not start on physical sector boundary".


    sudo blkid -c /dev/null -o list


    cat /etc/fstab
    [ R E V I Z I I S ]

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    13,463
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Slow boot with errors....

    jonny6 - Hummm ...

    Surprise - surprise the swap partition is identified !.. so far so well. So - why the system screaming so about the swap partition ?

    what shows:
    Code:
    swapon --summary
    as I do note there was a disk change from the initial install from sdb to sda --- but the UUID is correct in /etc/fstab.

    the hunt is on and
    inquiring minds want to know
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  5. #5
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    The Endless Ocean
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu

    Re: Slow boot with errors....

    swapon --summary

    When I installed the system I done it through the mini.iso. Maybe something might just not be installed ??
    Last edited by jonny6; June 6th, 2019 at 07:18 AM.
    [ R E V I Z I I S ]

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    13,463
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Slow boot with errors....

    jonny6; Hummmm ...

    No issue there either - down the rabbit hole - deeper - we go

    Let's look:
    Does this file exist ?
    Code:
    ls -al /etc/uswsusp.conf
    I do not expect that it does.

    How about here ?
    Code:
    cat /etc/initramfs-tools/conf.d/resume
    Where the listed UUID should be the same as in the swap line in the /etc/fstab file.

    got to be a reason
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  7. #7
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    The Endless Ocean
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu

    Re: Slow boot with errors....

    ls -al /etc/uswsusp.conf
    Code:
    ls: cannot access '/etc/uswsusp.conf': No such file or directory
    cat /etc/initramfs-tools/conf.d/resume
    Code:
    RESUME=UUID=a7f0e1e4-5b00-467e-9cdc-3d7f51affe30
    [ R E V I Z I I S ]

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    13,463
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Slow boot with errors....

    jonny6; Sheesshh ..

    That is the extent of my knowledge. All we look at is correct.
    Perhaps others here can suggest a reason that the seek for swap times out ?
    I too would like to know.

    got to be a reason
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  9. #9
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    RockyMts
    Beans
    1,170

    Re: Slow boot with errors....

    Code:
    systemctl status systemd-udevd.service
    Anything there that Bashing-om has not already covered?
    Last edited by cruzer001; June 7th, 2019 at 11:49 PM. Reason: typo

  10. #10
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    The Endless Ocean
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu

    Re: Slow boot with errors....

    Quote Originally Posted by Bashing-om View Post
    jonny6; Sheesshh ..

    That is the extent of my knowledge. All we look at is correct.
    Perhaps others here can suggest a reason that the seek for swap times out ?
    I too would like to know.
    got to be a reason
    Thank you very much for helping....
    [ R E V I Z I I S ]

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •