Results 1 to 4 of 4

Thread: On cold boot all settings lost

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 18.04 Bionic Beaver

    On cold boot all settings lost

    After a clean install (onto SSD) a week ago, at each morning's cold boot, all the settings are gone. The panel icons have a size of default, even though I make icons 36. The clock has no day/date, even though using Tweak, it has been configged that way. Gedit and Terminal, added to panel favorites the previous day are gone.

    I did a standard install. I did set partition sizes: 20 gig for / and 230 for /home -- some swap, too.

    Honest, I don't know how to ask the question. Is there a fix?
    AMD FX-6300, 8gig ddr3, MSI 970 Gaming, 256G WD blue SSD, GeForce GT710, HP LJ Pro M277-fdw

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Hanover, PA
    Beans
    560
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: On cold boot all settings lost

    I can see where that might be frustrating. Never experienced a problem like that.

    It it happened to me, I think I would check all of the cable connections; see if BIOS needs to be updated; exchange the SSD with a spare (if available); and maybe, check out the onboard button cell battery; reinstall the operating system from scratch; avoid using Tweaks to set common settings as it adds another layer.

    It could be a configuration issue.

    Maybe someone else has a better idea.
    Last edited by him610; 1 Week Ago at 03:02 AM.
    Cheers,
    I am not an expert on anything, but I pretend to be one at times.
    Software expands to consume available system resources.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: On cold boot all settings lost

    I hope someone else does have a better idea. None of your suggestions have had the least effect.
    AMD FX-6300, 8gig ddr3, MSI 970 Gaming, 256G WD blue SSD, GeForce GT710, HP LJ Pro M277-fdw

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sunny Southend-on-Sea
    Beans
    5,785
    Distro
    Kubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: On cold boot all settings lost

    It sounds like you're logging in as guest. Mounting /home read only would have the same effect.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •