Results 1 to 1 of 1

Thread: Amazon AWS connection problems

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Wiltshire/UK
    Beans
    23

    Amazon AWS connection problems

    Hello, I seem to be having some random connection issues with my amazon AWS I upgraded 2 servers. A home server through SSH and my amazon server through SSH one after the other.

    MY home server has no issues with connecting to the internet but it seems that my amazon does only recently.

    I noticed this code in MOTD and started to investigate.

    I can connect fine with SSH and seem to check "some" updates the list seems very short but nothing fails with apt

    Code:
    Failed to connect to https://changelogs.ubuntu.com/meta-release-lts. Check your Internet connection or proxy settings
    
    
    Last login: Sun Sep 23 12:19:05 2018 from 212.159.70.59
    ubuntu@ip-***-**-**-**:~$ ping https://changelogs.ubuntu.com/meta-release-lts
    ping: https://changelogs.ubuntu.com/meta-release-lts: Name or service not known
    ubuntu@ip-***-**-**-**:~$ ping ubuntu.com
    PING ubuntu.com (91.189.94.40) 56(84) bytes of data.
    
    --- ubuntu.com ping statistics ---
    68 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 68613ms
    
    ubuntu@ip-***-**-**-**:~$ ping google.com
    PING google.com (216.58.195.78) 56(84) bytes of data.
    ^C
    --- google.com ping statistics ---
    14 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 13292ms
    
    ubuntu@ip-***-**-**-**:~$ sudo apt update
    Hit:1 http://us-west-2.ec2.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic InRelease
    Hit:2 http://us-west-2.ec2.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates InRelease
    Hit:3 http://us-west-2.ec2.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-backports InRelease
    Hit:4 http://security.ubuntu.com/ubuntu bionic-security InRelease              
    Reading package lists... Done                      
    Building dependency tree       
    Reading state information... Done
    All packages are up to date.
    ubuntu@ip-***-**-**-**:~$
    Can anyone help?

    I have checked my mailserver on ssl-tools and connection is fine. I have been receiving emails but just discovered that I cannot send emails.

    Kind regards,

    ~Jinx13
    Last edited by Jinx13; September 23rd, 2018 at 02:54 PM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •