Results 1 to 6 of 6

Thread: Mupen64Plus won't launch

  1. #1
    Join Date
    Jul 2018
    Beans
    7

    Angry Mupen64Plus won't launch

    mupen64plus isn't launching. I rightclick my rom, and i select "Open with Mupen64Plus". Mupen64plus opens and closes in i could say one milisecond.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    10,326
    Distro
    Ubuntu

    Re: Mupen64Plus won't launch

    Thread moved to Emulators

    Open a terminal and run the command
    Code:
    mupen64plus /path/to/file
    replacing /path/to/file with the path to a rom file.
    Click ESC to quit and post back the output from the command.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  3. #3
    Join Date
    Jul 2018
    Beans
    7

    Re: Mupen64Plus won't launch

    THank you!
    Wait... i tryed that before.
    Mupen does not work on the terminal.
    I'm 7, so i might have been doing it wrong, but i did what you said earlier and it did'nt work.
    It might have been a virus.
    Last edited by dexterisawesome; July 28th, 2018 at 05:12 PM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    10,326
    Distro
    Ubuntu

    Re: Mupen64Plus won't launch

    I asked for the output from the command I posted.
    Whether or not it works is irrelevant.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  5. #5
    Join Date
    Jul 2018
    Beans
    7

    Re: Mupen64Plus won't launch

    I have a possible idea why it isn't working. it could be the memory, not enough slots to run mupen64plus. i only have a like 300 gigabyte harddrive

  6. #6
    Join Date
    Aug 2018
    Beans
    1

    Re: Mupen64Plus won't launch

    Alright. First: Try running it in terminal, then tell me the error. I might know enough to fix it, but most likely will redirect you to a fix somewhere else. Also sorry for being a necromancer and necromancing this thread. I also want to see the error.

    EDIT: I think I know the error, I've been getting this error too.
    It's the following error:
    dlopen('libmupen64plus.so.2') error: libpng12.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
    dlopen('./libmupen64plus.so.2') error: libpng12.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
    AttachCoreLib() Error: failed to find Mupen64Plus Core library
    Am I correct? (ascii art and other stuff removed for clarity)
    Last edited by alcagenericpyro; August 14th, 2018 at 06:15 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •