Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

  1. #11
    Join Date
    Mar 2018
    Beans
    8

    Re: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

    Quote Originally Posted by jeremy31 View Post
    Welcome to the forums. I would open terminal and paste
    Code:
    sudo sed -i 's/3/2/' /etc/NetworkManager/conf.d/*
    Shutdown the computer, then power it on
    Quote Originally Posted by jeremy31 View Post
    Post results from 16.04 for
    Code:
    cat /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf
    The output is:
    Code:
    [connection]
    wifi.powersave = 2

  2. #12
    Join Date
    May 2014
    Location
    /home
    Beans
    10,933
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

    I was looking at the results from the second time you ran the script and noticed wifi power management was enabled.
    We could try unloading the module and reload it to see if it functions then
    Code:
    sudo modprobe -r ath10k_pci && sleep 10 && sudo modprobe ath10k_pci

  3. #13
    Join Date
    Mar 2018
    Beans
    8

    Re: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

    Quote Originally Posted by jeremy31 View Post
    I was looking at the results from the second time you ran the script and noticed wifi power management was enabled.
    We could try unloading the module and reload it to see if it functions then
    Code:
    sudo modprobe -r ath10k_pci && sleep 10 && sudo modprobe ath10k_pci

    This didn't work and when it should have reloaded the module, the Wifi menu didn't come back at all.

    wireless-info output, probably not relevant: https://pastebin.com/222jAkRP

    dmesg: https://pastebin.com/3DTjaVC6

  4. #14
    Join Date
    May 2014
    Location
    /home
    Beans
    10,933
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

    Take a look at https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1011078 and file a bug report against package linux. I am not sure what is happening but it is not normal

  5. #15
    Join Date
    Mar 2018
    Beans
    8

    Re: Wireless Card Qualcomm Atheros QCA61x4A / QCA6174 device not found

    Hello,

    i finally opened the notebook and replaced that crappy Qualcomm Atheros card with another card: Intel 7265.
    Finally i can enjoy xubuntu on my device. Thanks for your help jeremy31!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •