Results 1 to 4 of 4

Thread: Ubuntu / Lubuntu Boot issues IBM Lenovo T60

  1. #1
    Join Date
    Jan 2017
    Beans
    7

    Ubuntu / Lubuntu Boot issues IBM Lenovo T60

    Hello I'm kinda to using Ubuntu / Lubuntu I know a bit about the terminal and its commands etc however after installing Lubuntu alongside Windows XP it loads to a black screen saying dev/sda1: clean, 552599/6111232 files, 7119295/24414464 blocks (this isn't exactly what my device said the numbers will be different but is the same message) It just stays on this screen permanently the only way to get it to load is to edit the grub and add nomodeset to the command line and it runs fine.

    On the other side if I install Ubuntu everything is fine no issues after installing it loads right to the desktop.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2017
    Beans
    7

    Re: Ubuntu / Lubuntu Boot issues IBM Lenovo T60

    Anyone got any ideas?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    51.8° N 5.8° E
    Beans
    4,234
    Distro
    Xubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: Ubuntu / Lubuntu Boot issues IBM Lenovo T60

    There shouldn't really be a difference between Ubuntu and Lubuntu as long as they run the same kernel. Different releases may be different though.

    You already solved the problem yourself: add nomodeset.

    To make this change permanent, you have to edit /etc/default/grub and run update-grub. See https://askubuntu.com/questions/3878...stalled-ubuntu. Use the answer by Coldfish. I think it's still valid.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: Ubuntu / Lubuntu Boot issues IBM Lenovo T60

    You normally only need nomodeset until you install the proprietary video driver from Ubuntu's repostory?
    Do you have nVidia or AMD?
    And what video card/chip?
    If you can boot:
    sudo lshw -c display
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •