Results 1 to 10 of 10

Thread: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

  1. #1
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    4

    (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Greetings.

    I have installed the Ubuntu 17.10 on a Asus Rog GL503 laptop and I can't get sound on my headphones when I plug them, I can only hear popping sounds.
    "aplay -l" lists my card properly and nothing is muted on "alsamixer". It states that my card is a HDA Intel with chipset ALC295.
    Can you please help me?


    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    140

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Just in case. Do you have other headphones to try?
    Does the sound work via speakers and/or other sources?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    13,663

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones


  4. #4
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    4

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    I tried with other headphones and I still have the same problem. The speakers work and also my usb headphones work.

    Here is my AlsaInfo: http://www.alsa-project.org/db/?f=37...7cd2e0cc40c12d

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    13,663

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Your headphone volume is 0 in the info:
    Code:
    Simple mixer control 'Headphone',0
      Capabilities: pvolume pswitch
      Playback channels: Front Left - Front Right
      Limits: Playback 0 - 87
      Mono:
      Front Left: Playback 0 [0%] [-65.25dB] [off]
      Front Right: Playback 0 [0%] [-65.25dB] [off]
    You did have this turned up when you tried the headphones, correct?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    4

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Yes it was turned up. I updated/upgraded my ubuntu and now it works.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    4

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Update:
    I found the cause of this glitch. On my laptop I have a dual boot system with Windows. If I restart my laptop from Windows and then boot into linux this glitch appears. If I shutdown my laptop before booting linux everything works.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2018
    Beans
    1

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    How did you installed it on gl503? I can run it only with "acpi=off" or "acpi_osi=" but in first case lot of things not works, in second touchpad :/

  9. #9
    Join Date
    Dec 2018
    Beans
    1

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Quote Originally Posted by alextop99 View Post
    Update:
    I found the cause of this glitch. On my laptop I have a dual boot system with Windows. If I restart my laptop from Windows and then boot into linux this glitch appears. If I shutdown my laptop before booting linux everything works.
    Have you found any other solution for this? I have the same problem on the same laptop. In my case, I didn't try shutting down windows, instead after restarting to ubuntu I would force shut it down and it worked after that.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    25,625
    Distro
    Ubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: (17.10) ASUS GL503 no sound on headphones

    Old thread closed. Please start your own thread if you need help with this issue instead of posting in someone else's.

    Thanks
    Last edited by wildmanne39; 4 Weeks Ago at 06:08 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •