Results 1 to 4 of 4

Thread: wifi is connected, but wlan0 does not show up in ifconfig or iwconfig

  1. #1
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    1

    Question wifi is connected, but wlan0 does not show up in ifconfig or iwconfig

    Just as the title states, my laptop is connected to the internet, but when I try to run ifconfig or iwconfig wlan0 does not show up. I tried as a normal user and as the root user but still nothing. I am running Ubuntu 14.04 and I want to find my device's IP so I can ssh to it from my phone. Any help would be greatly appreciated!

  2. #2
    Join Date
    May 2014
    Location
    /home
    Beans
    6,039
    Distro
    Ubuntu 18.04 Bionic Beaver

    Re: wifi is connected, but wlan0 does not show up in ifconfig or iwconfig

    So what does iwconfig actually show?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin, Germany
    Beans
    7,274
    Distro
    Ubuntu Gnome 14.04 Trusty Tahr

    Re: wifi is connected, but wlan0 does not show up in ifconfig or iwconfig

    For the IP you need "ifconfig -a"

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    5,078
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: wifi is connected, but wlan0 does not show up in ifconfig or iwconfig

    My wifi appears as wlp4s7, and the next line shows "inet", the IP address. wlan0 was retired some years ago.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •