Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 27 of 27

Thread: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

  1. #21
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    13

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    I installed a 4.12 kernel package. I tried the autoinstall of nvidia 384, still getting the same darn problem.

  2. #22
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    13

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    I have tried kernel 4.10, 4.11, and 4.12 packages from the mainline ubuntu repo. They all boot, but the nvidia 384 driver doesn't work with any of them.

    I also tried nvidia 340 with kernel 4.10 just to see what would happen. lsmod still shows the driver loaded but it still isn't functioning.

  3. #23
    Join Date
    May 2016
    Beans
    9

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    Are you using the ACPI workaround? You need to have your boot parameters include: acpi_osi=! acpi_osi="Windows 2009"
    Only then will it boot properly with the drivers installed.

    EDIT : If you're on the 4.10 kernel, you can drop the ACPI parameters. However, I needed to then add pcie_aspm=force to allow the system to conserve power usage and generate less heat. More of an issue on laptops of course.
    Last edited by dorian7; January 14th, 2018 at 08:28 PM.

  4. #24
    Join Date
    Jan 2018
    Beans
    13

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    I was just about to install a previous version of LUbuntu when I decided to try your last suggestion, dorian7. It was when I went in to grub to add the boot parameters you recommended when I noticed "nomodeset" was listed there. This was something I had to add in order for the LiveCD to not lock up during boot-up, but I didn't realize it saved the darn thing to the system during installation. From what I gather, nomodeset is only supposed to prevent the drivers from loading *before* X starts, but in this case it seems to have prevented the drivers from loading at all.

    I removed nomodeset from my boot parameters, and (after `ubuntu-drivers autoinstall`) now I can run glx-gears. NVidia driver 384.111, kernel 4.13.0-250-generic, LUbuntu 17.10.

    Thank you all for your support.

  5. #25
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    12,864
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    zeroth404; Yuk, and great !

    I called myself looking for that eventuality of "nomodeset" - do not know how I missed it .

    Wonderful that you are up and running ..

    Once we have dorian7's closing remarks:

    Please mark this thread solved;
    aides others seeking the solution,
    helps keep the forum clean and
    precludes others miss-directing efforts to aid.
    https://wiki.ubuntu.com/UnansweredPo.../SolvedThreads

    good things can happen
    THE current(cy) in Documentation:
    https://help.ubuntu.com/community/PopularPages

    Happy ubuntu'n !

  6. #26
    Join Date
    May 2016
    Beans
    9

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    Sorry for holding up the close
    Glad it got sorted! Sometimes it ends up being something so simple lol
    Bash on!

  7. #27
    Join Date
    Sep 2016
    Beans
    3

    Re: nVidia driver half-working, LUbuntu 17.10

    Quote Originally Posted by zeroth404 View Post
    It was when I went in to grub to add the boot parameters you recommended when I noticed "nomodeset" was listed there.
    Same problem here. Found "nouveau.runpm=0" let me boot the live CD and caused less trouble before I caught, and removed it, from the installed OS kernel option.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •