Results 1 to 2 of 2

Thread: compiz segfault error on Dell Laptop with Gnome Desktop

  1. #1
    Join Date
    Jan 2014
    Beans
    20

    compiz segfault error on Dell Laptop with Gnome Desktop

    I run Ubuntu 16.04 with the gnome desktop and it has run fine for months until yesterday.

    On booting, my computer started complaining about a compiz error. The result was that the desktop kept icons disappeared and reappeared in a cycle about every 10 seconds or so. I was able to open a terminal during one of the cycles and downloaded the XFCE desktop which I am now running.

    The first mention of the problem from the syslog looks like this:

    Code:
    Jan 6 15:06:08 MY-NAME-D630 kernel: [  351.071558] compiz[3636]:segfault at 0 ip 00007f29b63da986 sp 00007ffc0b5b7ee0 error 4 ini965_dri.so[7f29b5e02000+82d000]
    Jan 6 15:06:06 MY-NAME-D630 colord[905]: message repeated 2 times: [(colord:905): Cd-WARNING **: failed to get session [pid 4525]: Nosuch device or address]
    Jan 6 15:06:10 MY-NAME-D630 whoopsie[1023]: [15:06:10] Parsing/var/crash/_usr_bin_compiz.1000.crash.
    Jan 6 15:06:10 MY-NAME-D630 whoopsie[1023]: [15:06:10] Uploading/var/crash/_usr_bin_compiz.1000.crash.
    Jan 6 15:06:11 MY-NAME-D630 whoopsie[1023]: [15:06:11] Sent; serverreplied with: No error
    Jan 6 15:06:11 MY-NAME-D630 whoopsie[1023]: [15:06:11] Response code: 200
    Jan 6 15:06:11 MY-NAME-D630 whoopsie[1023]: [15:06:11] Reported OOPS ID0a41892c-f31d-11e7-9e0d-fa163e192766
    Jan 6 15:06:20 MY-NAME-D630 kernel: [  362.464112][drm:drm_atomic_helper_commit_cleanup_done [drm_kms_helper]] *ERROR*[CRTC:34:pipe B] flip_done timed out
    Jan 6 15:06:20 MY-NAME-D630 kernel: [  362.568074] ------------[ cuthere ]-----------
    My Hardware is
    Code:
    inxf -Fx
     
    System:   Host:MYNAME-Latitude-D630 Kernel:4.10.0-42-generic x86_64 (64 bit gcc:5.4.0)
              Desktop:Xfce 4.12.3 (Gtk 2.24.28) Distro:Ubuntu 16.04 xenial
    Machine:  System:Dell (portable) product:Latitude D630
              Mobo:Dell model:0KU184 Bios:Dell v:A02 date:06/07/2007
    CPU:      Dual coreIntel Core2 Duo T7100 (-MCP-)cache:2048 KB
              flags:(lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx) bmips:7179
              clock speeds:max:1801 MHz 1:1200 MHz 2:1200 MHz
    Graphics: Card:Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary)
              bus-ID:00:02.0
              Display Server:X.Org 1.19.5 drivers:(unloaded: fbdev,vesa)
              Resolution:1280x800@59.98hz
              GLX Renderer:Mesa DRI Intel 965GM
              GLX Version:2.1 Mesa 17.2.4 Direct Rendering:Yes
    Audio:    CardIntel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
              driver:snd_hda_intel bus-ID:00:1b.0
              Sound:Advanced Linux Sound Architecture v:k4.10.0-42-generic
    Network:  Card-1:Broadcom NetXtreme BCM5755M Gigabit Ethernet PCI Express
              driver:tg3 v:3.137 bus-ID:09:00.0
              IF:enp9s0 state:down mac:00:00:00:00:00:00
              Card-2:Broadcom BCM4311 802.11b/g WLAN
              driver:b43-pci-bridge bus-ID:0c:00.0
              IF:wlan0 state:up mac:00:00:00:00:00:00
    Drives:   HDD Total Size:500.1GB (34.9% used)
              ID-1:/dev/sda model:WDC_WD5000LPVX size:500.1GB temp:37C
    Partition:ID-1:/ size:456G used:161G (38%) fs:ext4 dev:/dev/sda1
              ID-2:swap-1 size:2.67GB used:0.04GB (2%) fs:swap dev:/dev/sda5
    RAID:     No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
    Sensors:  System Temperatures: cpu:52.0C mobo:N/A
              Fan Speeds (in rpm): cpu:N/A
    Info:     Processes:196 Uptime:5:36 Memory:1512.6/2492.9MB
              Init:systemd runlevel:5 Gcc sys:5.4.0
              Client:Shell (bash 4.3.481) inxi:2.2.3

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    11,546
    Distro
    Ubuntu

    Re: compiz segfault error on Dell Laptop with Gnome Desktop

    Looks like you might be effected by this bug
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...a/+bug/1741447
    Or a variant of it
    Ongoing discussion (non-support) here:
    https://community.ubuntu.com/t/mesa-...ion-intel/3180
    seems to be an issue with intel drivers.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •