Results 1 to 3 of 3

Thread: Virsh : error: failed to connect to the hypervisor

  1. #1
    Join Date
    Feb 2016
    Beans
    16

    Virsh : error: failed to connect to the hypervisor

    Hi everyone,

    I'm currently attempting a vga passthrough on my macbook pro. I got as far as setting up the windows 8.1 host, ready to passthrough my nvidia card when I hit a roadblock. I needed to update QEMU, I did so, to version 2.1.

    Since then, I have been getting the same error message when opening up Virtual Machine Manager.

    Unable to connect to libvirt.

    Verify that:
    - The 'libvirt-bin' package is installed
    - The 'libvirtd' daemon has been started
    - You are member of the 'libvirtd' group

    Libvirt URI is: qemu:///system

    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/share/virt-manager/virtManager/connection.py", line
    968, in _open_thread
    self._backend.open(self._do_creds_password)
    File "/usr/share/virt-manager/virtinst/connection.py", line 158,
    in open
    open_flags)
    File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/libvirt.py", line 105, in
    openAuth
    if ret is None:raise libvirtError('virConnectOpenAuth() failed')
    libvirtError: Failed to connect socket to '/var/run/libvirt/libvirt
    sock': No such file or directory
    sorry about the formatting. This is how it appears in the virtual machine connection failure.

    I tried
    - reinstalling qemu-kvm packages
    - upgrading qemu
    - building from source
    - purging entire virt setup qemu-kvm libvirt spice etc.

    Nothing works...

    The output of virsh -c qemu:///session is

    Welcome to virsh, the virtualisation interactive terminal.

    Type: 'help' for help with commands
    'quit' to quit
    the out put of virsh -c qemu:///system is

    error: failed to connect to the hypervisor
    error: Failed to connect socket to '/var/run/libvirt/libvirt-sock': No such file or directory
    I feel like i'm loosing my mind. so very frustrating.

    sudo service libvirt-bin start and stop seem to work, sometimes stop comes out with

    stop: Unknown instance:
    I found this link,

    http://wiki.libvirt.org/page/Failed_...the_hypervisor

    But I havn't been messing around with these settings, so I'm not sure why they are playing up. I tried restoring them to their defaults, and also hashing them out, but no change in the error log.

    If anyone knows what is up, it would be greatly appreciated if you shared with me. I've searched google and havn't found anything.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Squidbilly-Land
    Beans
    14,830
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Virsh : error: failed to connect to the hypervisor

    Does everything work without VGA passthru?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2016
    Beans
    16

    Re: Virsh : error: failed to connect to the hypervisor

    Quote Originally Posted by TheFu View Post
    Does everything work without VGA passthru?
    Yes, I had the virtio drivers doing their thing with spice being used as the display. I can't get back into virt-manager to see if it was the passthrough that is what broke it.

    $ EDITOR=nano virsh edit windows
    error: failed to connect to the hypervisor
    error: no valid connection
    error: Failed to connect socket to '/var/run/libvirt/libvirt-sock': No such file or directory

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •