Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    1

    TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Hello, during live USB my adapter worked fine, during installation my adapter also worked fine, but after installation, my adapter did not work.

    I've tried various things;

    Code:
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install linux-backports-modules-wireless-generic
    But received an error saying: Cannot find packet linux-backports-modules-wireless-generic

    Also tried;


    Code:
    echo 'install rt2800usb modprobe --ignore-install rt2800usb ; /bin/echo "148f 5370" > /sys/bus/usb/drivers/rt2800usb/new_id' | sudo tee /etc/modprobe.d/rt2800usb.conf 
    sudo modprobe -v rt2800usb
    Nothing happens

    Also tried;

    Code:
    sudo rfkill unblock all
    rfkill list
    0: phy0: Wireless LAN
    soft blocked: no
    hard blocked: no
    2: brcmwl-0: Wireless LAN
    soft blocked: no
    hard blocked: yes
    5: phy4: Wireless LAN
    soft blocked: no
    hard blocked: no

    phy4 is TP-WN727N

    My adapter does not have a hard on/off button on it.

    Any fixes for this?

    onboard wifi adapter works, but I want my TP 150Mbps adapter to work..

    Update:

    Also when I click on the wireless icon top-right of the screen, I can see two adapters;
    When I click on the Wireless On/Off button on my laptop, both adapter are turned off/on, didn't work first.
    Will restart and see if it still works

    Update 2:

    After restarting, it still works, going to hard-remove the internal Wireless adapter, because it switches between them. Also have no use of the internal one anymore. Less power consumption without it.

    Update 3:

    I removed the built-in wireless LAN module. TP adapter still works, and no further problems
    Last edited by shahin4; April 19th, 2014 at 08:50 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin, Germany
    Beans
    7,868
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Hi,

    please show the outputs of:
    Code:
    uname -a
    lspci -nnk | grep -iA2 net
    lsusb
    lsmod
    iwconfig
    You should be able to deactivate the internal (Broadcom?) card in your BIOS.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    10

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Hi,

    I tried disconnecting the integrated lan card and still not working ... With a similar card (TL-WN722N) works perfectly. It may be that the new is USB 3.0? I tried on all USB ports (2.0 and 3.0) on my PC and I get no results.

    I have Ubuntu 14.04 64 bits

    uname -a

    Code:
    Linux AU1404 3.13.0-24-generic #46-Ubuntu SMP Thu Apr 10 19:11:08 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    lspci -nnk | grep -iA2 net

    Code:
    NOTHING (With the LAN card disabled from the BIOS
    lsusb

    Code:
    Bus 003 Device 002: ID 148f:7601 Ralink Technology, Corp. 
    Bus 003 Device 003: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc. AR9271 802.11n
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 005 Device 003: ID 1bcf:0005 Sunplus Innovation Technology Inc. 
    Bus 005 Device 002: ID 1c4f:0002 SiGma Micro Keyboard TRACER Gamma Ivory
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    lsmod

    Code:
    Module                  Size  Used by
    ctr                    13049  1 
    ccm                    17773  1 
    arc4                   12608  2 
    ath9k_htc              95963  0 
    ath9k_common           13551  1 ath9k_htc
    ath9k_hw              453856  2 ath9k_common,ath9k_htc
    ath                    28698  3 ath9k_common,ath9k_htc,ath9k_hw
    mac80211              626489  1 ath9k_htc
    cfg80211              484040  3 ath,mac80211,ath9k_htc
    rfcomm                 69160  0 
    bnep                   19624  2 
    bluetooth             395423  10 bnep,rfcomm
    snd_hda_codec_hdmi     46207  1 
    joydev                 17381  0 
    mxm_wmi                13021  0 
    kvm_amd                59987  0 
    kvm                   451511  1 kvm_amd
    crct10dif_pclmul       14289  0 
    crc32_pclmul           13113  0 
    ghash_clmulni_intel    13259  0 
    aesni_intel            55624  2 
    aes_x86_64             17131  1 aesni_intel
    lrw                    13286  1 aesni_intel
    gf128mul               14951  1 lrw
    snd_hda_codec_realtek    61438  1 
    glue_helper            13990  1 aesni_intel
    ablk_helper            13597  1 aesni_intel
    cryptd                 20359  3 ghash_clmulni_intel,aesni_intel,ablk_helper
    snd_seq_midi           13324  0 
    snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
    snd_hda_intel          52355  5 
    psmouse               102222  0 
    snd_rawmidi            30144  1 snd_seq_midi
    snd_hda_codec         192906  3 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel
    serio_raw              13462  0 
    snd_hwdep              13602  1 snd_hda_codec
    k10temp                13126  0 
    fam15h_power           13119  0 
    snd_seq                61560  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
    edac_core              62291  0 
    snd_pcm               102099  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel
    edac_mce_amd           22617  0 
    radeon               1514165  3 
    snd_page_alloc         18710  2 snd_pcm,snd_hda_intel
    snd_seq_device         14497  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
    snd_timer              29482  2 snd_pcm,snd_seq
    sp5100_tco             13979  0 
    i2c_piix4              22155  0 
    ttm                    85115  1 radeon
    drm_kms_helper         52758  1 radeon
    snd                    69238  21 snd_hda_codec_realtek,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_seq_midi
    drm                   302817  5 ttm,drm_kms_helper,radeon
    soundcore              12680  1 snd
    i2c_algo_bit           13413  1 radeon
    wmi                    19177  1 mxm_wmi
    mac_hid                13205  0 
    parport_pc             32701  0 
    ppdev                  17671  0 
    lp                     17759  0 
    parport                42348  3 lp,ppdev,parport_pc
    hid_generic            12548  0 
    usbhid                 52616  0 
    hid                   106148  2 hid_generic,usbhid
    pata_acpi              13038  0 
    firewire_ohci          40409  0 
    firewire_core          68769  1 firewire_ohci
    crc_itu_t              12707  1 firewire_core
    pata_atiixp            13271  0 
    ahci                   25819  3 
    libahci                32168  1 ahci
    iwconfig

    Code:
    lo        no wireless extensions.
    
    THE OTHER WAN CARD
    
    wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"X-X-X-X-X"  
              Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 88:05:55:F2:D1:C9   
              Bit Rate=7.2 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
              Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Power Management:off
              Link Quality=56/70  Signal level=-54 dBm  
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:25   Missed beacon:0

    I need help, thanks.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    25,397
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Quote Originally Posted by alejandrohpons View Post
    Hi,

    I tried disconnecting the integrated lan card and still not working ... With a similar card (TL-WN722N) works perfectly. It may be that the new is USB 3.0? I tried on all USB ports (2.0 and 3.0) on my PC and I get no results.

    <snip>
    Since yours is an entirely different device, I suggest you start your own new thread.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D., Sc.D.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    10

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Quote Originally Posted by chili555 View Post
    Since yours is an entirely different device, I suggest you start your own new thread.
    No, my product is the same (TP LINK TL-WN727N), the WN722N is my old network card.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    25,397
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Quote Originally Posted by alejandrohpons View Post
    No, my product is the same (TP LINK TL-WN727N), the WN722N is my old network card.
    My apologies. Would you like to work on the 727 and put the 722 aside so there is no conflict?
    I tried disconnecting the integrated lan card and still not working
    And you have an internal card, too, in addition to the two USBs?
    With a similar card (TL-WN722N) works perfectly.
    Then why do you need the 722?

    I may be confused.

    By the way, I'd rather create time travel and world peace than get this beauty working:
    148f:7601 Ralink Technology, Corp.
    Please help me understand.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D., Sc.D.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    10

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Quote Originally Posted by chili555 View Post
    My apologies. Would you like to work on the 727 and put the 722 aside so there is no conflict? And you have an internal card, too, in addition to the two USBs?Then why do you need the 722?

    I may be confused.

    By the way, I'd rather create time travel and world peace than get this beauty workinglease help me understand.
    It's okay, man.

    The 722 is from a friend and the 727 is mine.

    I have a integrated lan card in the motherboard (ethernet).

    The ethernet works fine.

    The USB 722 works fine.

    The USB 727 do not work fine. Appears in lsusb but does not detect any network, like a usb memory.

    I tried the three individually but give the same result.

    Thanks for a lot

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    25,397
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    I am less confused now. Please detach the 722, reboot with the 727 inserted and run and post:
    Code:
    rfkill list all
    lsusb
    uname -r
    If you need the 722 to post, then run these commands before you insert the 722:
    Code:
    rfkill list all > wifi.txt
    lsusb >> wifi.txt
    uname -r >> wifi.txt
    Find the file wifi.txt in your user directory, connect and then paste the result here.

    I am afraid this is what we're dealing with; a nightmare:
    148f:7601 Ralink Technology, Corp.
    We'll do our best.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D., Sc.D.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    10

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    Quote Originally Posted by chili555 View Post
    I am less confused now. Please detach the 722, reboot with the 727 inserted and run and post:
    Code:
    rfkill list all
    lsusb
    uname -r
    If you need the 722 to post, then run these commands before you insert the 722:
    Code:
    rfkill list all > wifi.txt
    lsusb >> wifi.txt
    uname -r >> wifi.txt
    Find the file wifi.txt in your user directory, connect and then paste the result here.

    I am afraid this is what we're dealing with; a nightmare:We'll do our best.
    This is the result

    Code:
    alejandro@AU1404:~$ rfkill list all
    
    alejandro@AU1404:~$ lsusb
    Bus 003 Device 002: ID 148f:7601 Ralink Technology, Corp. 
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 005 Device 003: ID 1bcf:0005 Sunplus Innovation Technology Inc. 
    Bus 005 Device 002: ID 1c4f:0002 SiGma Micro Keyboard TRACER Gamma Ivory
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    
    alejandro@AU1404:~$ uname -r
    3.13.0-24-generic

  10. #10
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    25,397
    Distro
    Ubuntu 20.04 Focal Fossa

    Re: TP-WN727N not working Ubuntu 14.04

    There is one known working driver for this device: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2206873 Unfortunately, it doesn't compile in Ubuntu 14.04. At this time, I know of no other driver to try aside from the tricky and deaded ndiswrapper. Do you have Windows XP inf and sys files?

    You might email Mediatek and ask for a solution.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D., Sc.D.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •