El 2014 és un any on l'Ubuntu Touch, la versió per a mòbils i tauletes de l'Ubuntu, tindrà un impuls final per convertir-lo en un sistema operatiu estable i complet.

Per això hi ha múltiples vies per col·laborar una de les quals és crear aplicacions o portar-les d'altres sistemes operatius. L'App Developer Schools és una sèrie d'esdeveniments organitzats per les comunitats locals d'Ubuntu (Loco Teams) per mostrar com es pot desenvolupar aplicacions per a l'Ubuntu Touch i, si voleu, instal·lar-vos el sistema al vostre mòbil o tauleta (de moment sols és possible per a la família Nexus de mòbils i tauletes).

La comunitat de l'Ubuntu en català no podia ser menys i per tant organitzarem la primera sessió App Developer School en català.

Aquesta pàgina conté informació sobre la jornada que se celebrarà el dia 1 de març de 2014 a la ciutat de Barcelona.

Inscripcions

El formulari es troba a http://www.ubuntu.cat/escola-aplicacions-ubuntu

IMPORTANT: Hi ha un aforament màxim de 40 persones per tant sols es podrà participar si s'ha omplert la inscripció prèvia.

L’Escola d’aplicacions Ubuntu està dirigida a desenvolupadors i usuaris amb perfil tècnic, per la qual cosa s’assumeixen uns coneixements mínims de programació.

Es recomana dur un portàtil amb Ubuntu 12.04 o superior, tot i que és possible participar amb altres sistemes a través d’una imatge virtual que es proporcionarà en el taller. Aquells participants que duguin un dispositiu Nexus 4, Nexus 7 (razor) o Nexus 10 tindran l’opció d’instal·lar l’Ubuntu com a sistema únic o bé com a arrencada dual.

Lloc i programa d'activitats

Lloc: MADE/MOB, Barcelona
C/Bailen 11, baixos
08010 Barcelona

http://made-bcn.org

info@made-bcn.org

Localització

Data: dissabte 1 de març de 2014.

Horari - - Xerrades a càrrec d'en David Planella

Matí: Fonaments de la plataforma Ubuntu

11:00 - 11:55 : Fonaments: la plataforma Ubuntu

12:05 - 13:00 : Fonaments: l'Ubuntu SDK com a entorn de desenvolupament

Tarda: Taller de creació d'aplicacions

15:00 - 15:55 : Aplicacions: el model d'aplicació i aplicacions natives

16:05 - 17:00 : Aplicacions: aplicacions web i publicació d'aplicacions