Results 1 to 2 of 2

Thread: idRenderSystem::Shutdown()

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    Hidden!

    idRenderSystem::Shutdown()

    I'm trying to run Doom3. It starts to load, then I get a black screen for a few seconds and then back to terminal. I don't know enough about linux yet to understand what to check/fix. It took me like 3 hours to fumble through getting it installed.haha Any ideas?

    This is what I get in terminal once I try to run Doom3.
    Code:
    doom3
    DOOM 1.1.1286 linux-x86 Nov 24 2004 17:56:04
    Hostname: bryler-Aspire
    local IP: 127.0.1.1
    ------ Initializing File System ------
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/game00.pk4 with checksum 0x7dafc4d4
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/game01.pk4 with checksum 0x16cf3b8a
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak000.pk4 with checksum 0x28d208f1
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak001.pk4 with checksum 0x40244be0
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak002.pk4 with checksum 0xc51ecdcd
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak003.pk4 with checksum 0xcd79d028
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak004.pk4 with checksum 0x765e4f8b
    Loaded pk4 /usr/local/games/doom3/base/pak005.pk4 with checksum 0x8ffc3621
    Current search path:
    /home/bryler/.doom3/base
    /usr/local/games/doom3/base
    /usr/local/games/doom3/base/pak005.pk4 (63 files)
    /usr/local/games/doom3/base/pak004.pk4 (5137 files)
    /usr/local/games/doom3/base/pak003.pk4 (4676 files)
    /usr/local/games/doom3/base/pak002.pk4 (6120 files)
    /usr/local/games/doom3/base/pak001.pk4 (8972 files)
    /usr/local/games/doom3/base/pak000.pk4 (2698 files)
    /usr/local/games/doom3/base/game01.pk4 (2 files)
    /usr/local/games/doom3/base/game00.pk4 (2 files)
    game DLL: 0x0 in pak: 0x0
    file system initialized.
    --------------------------------------
    ----- Initializing Decls -----
    ------------------------------
    ------- Initializing renderSystem --------
    using ARB renderSystem
    renderSystem initialized.
    --------------------------------------
    5151 strings read from strings/english.lang
    Couldn't open journal files
    execing editor.cfg
    execing default.cfg
    couldn't exec DoomConfig.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    5151 strings read from strings/english.lang
    ----- Initializing Sound System ------
    sound system initialized.
    --------------------------------------
    ----- R_InitOpenGL -----
    Setup X display connection
    dlopen(libGL.so.1)
    Initializing OpenGL display
    Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
    DGA DirectVideo Mouse (Version 2.0) initialized
    Free86-VidModeExtension Activated at 640x480
    libGL error: failed to load driver: i965
    libGL error: Try again with LIBGL_DEBUG=verbose for more details.
    libGL error: failed to load driver: swrast
    libGL error: Try again with LIBGL_DEBUG=verbose for more details.
    Using 8/8/8 Color bits, 8 Alpha bits, 24 depth, 8 stencil display.
    GL_RENDERER: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Desktop 
    GL_EXTENSIONS: GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_program GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_copy_texture GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_point_parameters GL_EXT_polygon_offset GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_subtexture GL_EXT_texture GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_vertex_array GL_3DFX_texture_compression_FXT1 GL_APPLE_packed_pixels GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATIX_texture_env_combine3 GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_INGR_blend_func_separate GL_MESA_pack_invert GL_MESA_ycbcr_texture GL_NV_blend_square GL_NV_depth_clamp GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_rectangle GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_border_clamp GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod GL_SUN_multi_draw_arrays 
    
    ------- Input Initialization -------
    XKB extension: compile time 0x1:0x0, runtime 0x1:0x0: OK
    XKB extension present on server ( 0x1:0x0 )
    ------------------------------------
    dlopen(libasound.so.2)
    asoundlib version: 1.0.25
    Alsa is available
    ------ Alsa Sound Initialization -----
    opened Alsa PCM device default for playback
    device buffer size: 5461 frames ( 21844 bytes )
    allocated a mix buffer of 16384 bytes
    --------------------------------------
    ...using GL_ARB_multitexture
    ...using GL_ARB_texture_env_combine
    ...using GL_ARB_texture_cube_map
    ...using GL_ARB_texture_env_dot3
    ...using GL_ARB_texture_env_add
    ...using GL_ARB_texture_non_power_of_two
    ...using GL_ARB_texture_compression
    ...using GL_EXT_texture_compression_s3tc
    ...using GL_EXT_texture_filter_anisotropic
       maxTextureAnisotropy: 16.000000
    ...using GL_EXT_texture_lod
    ...using GL_1.4_texture_lod_bias
    X..GL_EXT_shared_texture_palette not found
    ...using GL_EXT_texture3D
    ...using GL_EXT_stencil_wrap
    X..GL_NV_register_combiners not found
    ...using GL_EXT_stencil_two_side
    X..GL_ATI_fragment_shader not found
    X..GL_ATI_text_fragment_shader not found
    X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found
    ...using GL_ARB_vertex_program
    ...using GL_ARB_fragment_program
    X..EXT_depth_bounds_test not found
    ---------- R_NV20_Init ----------
    Not available.
    ----------- R200_Init -----------
    Not available.
    ---------- R_ARB2_Init ----------
    Available.
    Cg not available.
    ---------------------------------
    ---------- R_Exp_Init -----------
    Disabled at compile time.
    ---------------------------------
    ----- R_ReloadARBPrograms -----
    glprogs/test.vfp
    glprogs/test.vfp
    glprogs/interaction.vfp
    glprogs/interaction.vfp
    glprogs/bumpyEnvironment.vfp
    glprogs/bumpyEnvironment.vfp
    glprogs/ambientLight.vfp
    glprogs/ambientLight.vfp
    glprogs/shadow.vp
    glprogs/R200_interaction.vp
    glprogs/nv20_bumpAndLight.vp
    glprogs/nv20_diffuseColor.vp
    glprogs/nv20_specularColor.vp
    glprogs/nv20_diffuseAndSpecularColor.vp
    glprogs/environment.vfp
    glprogs/environment.vfp
    -------------------------------
    WARNING: vertex array range in virtual memory (SLOW)
    signal caught: Segmentation fault
    si_code 1
    Trying to exit gracefully..
    Shutting down sound hardware
    ----------- Alsa Shutdown ------------
    close pcm
    dlclose
    --------------------------------------
    idRenderSystem::Shutdown()
    bryler@bryler-Aspire:~$
    "A word to the wise ain't necessary -- it's the stupid ones that need the advice."
    ¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.-> UBUNTU BABY!! <-.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸
    "You cannot get ahead while you are getting even."

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Funky Town, AUS
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu

    Re: idRenderSystem::Shutdown()

    Where to start? I can't help with any of your issues but can point out some clues for your to start researching. The title of your thread is a bit misleading because it really just tells us the app has shutdown due to a rendering issue, not really why or much else, but there seems to be other things going on. So here goes.

    Your problems start here I'd say:

    Code:
    5151 strings read from strings/english.lang
    Couldn't open journal files
    execing editor.cfg
    execing default.cfg
    couldn't exec DoomConfig.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    Followed by this:

    Code:
    ---------- R_ARB2_Init ----------
    Available.
    Cg not available.
    ---------------------------------
    ---------- R_Exp_Init -----------
    Disabled at compile time.
    Then this:

    Code:
    WARNING: vertex array range in virtual memory (SLOW)
    signal caught: Segmentation fault
    si_code 1
    Trying to exit gracefully..
    Shutting down sound hardware
    ----------- Alsa Shutdown ------------
    close pcm
    dlclose
    Then comes total shutdown, the title of your thread. Seems to be okay to start with, as shown with the render system here:

    Code:
    ------- Initializing renderSystem --------
    using ARB renderSystem
    renderSystem initialized.
    So you need to track down what's killing it and why further in the read out. Maybe ARB is wrong render system. Obviously, and as I mention, not really across it, but hopefully have raised a point or two to ponder ...
    Last edited by Bucky Ball; December 22nd, 2013 at 05:56 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •