Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Exclamation YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Hi,

    Code:
    Xubuntu 12.04.3 - 3.2.0-57-generic x86_64 GNU/Linux
    I am using two browsers:

    Chromium:
    Code:
    Version 31.0.1650.63 Ubuntu 12.04 (31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1)
    Firefox:
    Code:
    26.0
    I am having hard time with Chromium when it comes to YouTube.

    youtube.png

    However, the very same video on YouTube, on the very same system on the very same machine works like a charm on Firefox!

    Odd enough, some videos work on Chromium but the majority that I click on don't work unless I use Firefox.

    Any idea what is wrong?

    Yes,
    Code:
    xubuntu-restricted-extras
    is installed

    Thank you in advance!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    216
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Did some searching and could not find anything, the only two things I could suggest is uninstall the restricted extras and then install them again. The other option would be to install the Pepper Plugin from Chrome into Chromium. I know that is proprietary but so is the Adobe Flash plugin and pepper will always give you the latest Flash player which is nice. Just....
    Code:
    sudo add-apt-repository ppa:skunk/pepper-flash
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install pepflashplugin-installer
    Code:
    sudo apt-get install gksu #it`s not installed by default in Ubuntu 13.04
    gksu gksu gedit /etc/chromium-browser/default
    Code:
    . /usr/lib/pepflashplugin-installer/pepflashplayer.sh
    EDIT: Did you also look to make sure it is enabled under plugins?
    Last edited by grier-devon; December 16th, 2013 at 09:50 PM.
    We all know Linux is great... it does infinite loops in 5 seconds.
    - Linus Torvald

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Okay, I just did a test right now and I found out something very odd and strange:

    First of all, all videos on Facebook, I can watch these normally on Chromium without any problem. And I mean 'Videos' NOT youtube links.

    As for youtube links on Facebook, inside facebook, I can watch normally but if I click on the youtube link and a new tab for youtube will be opened I will not be able to watch anything:

    youtube.png

    Refresh will not fix the issue. Clearing the cache did not fix the issue too.

    Guess what? which is really odd:
    If I click on different video (any) and go back to the previous one that didn't work on the first place, it will work!

    I just can't explain what is going on? I mean, I have no idea why is that?

    With Firefox, I don't have this problem, never had it.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Canada
    Beans
    430
    Distro
    Kubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    I have the exact same problem
    Started a few weeks ago

    On youtube, every so often, maybe every 8th video, won't play (this video is currently unavailable). Copy and paste url to firefox and it always works.
    I'm also on 12.04 (voyager, xubuntu)

    I just tried clicking on any other video, then hit the back button and voila, the video that wouldn't play now plays

    very frustrating

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Quote Originally Posted by finny388 View Post
    I have the exact same problem
    Started a few weeks ago

    On youtube, every so often, maybe every 8th video, won't play (this video is currently unavailable). Copy and paste url to firefox and it always works.
    I'm also on 12.04 (voyager, xubuntu)

    I just tried clicking on any other video, then hit the back button and voila, the video that wouldn't play now plays

    very frustrating
    Don't get me wrong but it feels better when someone has the very same problem

    Hope we could find a solution for this

  6. #6
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    3,262

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!


  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Quote Originally Posted by monkeybrain20122 View Post
    Hi,

    Thank you for posting

    I just installed:
    Code:
    apt-get install chromium-codecs-ffmpeg-extra
    Code:
    The following packages will be REMOVED:
      chromium-codecs-ffmpeg
    The following NEW packages will be installed:
      chromium-codecs-ffmpeg-extra
    0 upgraded, 1 newly installed, 1 to remove and 0 not upgraded.
    Code:
    dpkg: chromium-codecs-ffmpeg: dependency problems, but removing anyway as you requested:
     chromium-browser depends on chromium-codecs-ffmpeg (>= 0.6) | chromium-codecs-ffmpeg-extra (>= 0.6); however:
      Package chromium-codecs-ffmpeg is to be removed.
      Package chromium-codecs-ffmpeg-extra is not installed.
    (Reading database ... 166759 files and directories currently installed.)
    Removing chromium-codecs-ffmpeg ...
    Selecting previously unselected package chromium-codecs-ffmpeg-extra.
    (Reading database ... 166756 files and directories currently installed.)
    Unpacking chromium-codecs-ffmpeg-extra (from .../chromium-codecs-ffmpeg-extra_31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1_amd64.deb) ...
    Setting up chromium-codecs-ffmpeg-extra (31.0.1650.63-0ubuntu0.12.04.1~20131204.1) ...
    Videos now on YouTube works for the first 3 seconds ONLY then BLACK Screen!!

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    I did 're-install':

    Code:
    chromium-browser
    and

    Code:
    xubuntu-restricted-extras
    I will check/test Chromium with YouTube and see whether that will make any difference or not!

  9. #9
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    3,262

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    This may shed some light?

    http://code.google.com/p/chromium/is...tail?id=250139

    Sorry you got black screen from the AskUbuntu link. I don't use Chromium.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    apt-get
    Beans
    4,280
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: YouTube does not work on Chromium BUT it does on Firefox!

    Quote Originally Posted by monkeybrain20122 View Post
    This may shed some light?

    http://code.google.com/p/chromium/is...tail?id=250139

    Sorry you got black screen from the AskUbuntu link. I don't use Chromium.
    Hi,

    Thank you again, I have added my comment and I am not sure if reporting this as a bug using 'ubuntu-bug' will help? It might be hard to re-produce that for some!

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •