Results 1 to 3 of 3

Thread: 'Sound ' in control centre will not open

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    2

    'Sound ' in control centre will not open

    Sorry cant find anything related to this specific problem..

    No Sound cards are shown: aplay: device_list:252: no soundcards found...
    and of course sound is not functioning
    Clicking sound in control centre opens and instantly closes - no chance to read text



    Mother board: VIA MiniITX
    ubuntu lxle 12.04

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Location
    Indiana
    Beans
    1,965
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: 'Sound ' in control centre will not open

    More details about your card would be helpful. Please run

    Code:
    sudo lshw -C sound
    and post the output.
    Jane, stop this crazy thing!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    2

    Re: 'Sound ' in control centre will not open

    Hi
    PCI (sysfs)

    Is reported when
    sudo lshw -C sound is run.

    VIA EPIA EN Mini-ITX is the motherboard (using on-board sound device)
    I will check bios - just in case it is not enabled.

    http://www.viaembedded.com/en/produc...%28EOL%29.html

    Thanks for your help so far!




    Just checked bios it was disabled Seems ok now I have sound!!
    Thank you so much for your help!
    Last edited by ricky4; September 8th, 2013 at 09:36 AM. Reason: Fixed problem.....

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •