Results 1 to 8 of 8

Thread: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    a puddle in Manchester
    Beans
    9,204
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    I didn't need it until I ran boot-repair and set a separate EFI thingamagig for grub.
    Now I see the grub menu after the refind menu but it just hangs at an INFO @iw message unless nomodeset is entered as a boot option.
    MacBook Pro 10,1 retina

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    127.0.0.1
    Beans
    507
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Parts of the answer is found here.
    Registered user267386
    Answear a post if you got time or if you just want to avoid doing something else...
    Underestimated help just as this little friend.
    Don't forget to close the threads once answered.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    a puddle in Manchester
    Beans
    9,204
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Sorry, I don't follow. I've never needed to use the nomodeset boot option on any of a dozen systems previously once the nvidia driver was installed.
    In fact, I didn't need it on this system until I used the boot-repair utility.
    Am I missing something?
    MacBook Pro 10,1 retina

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    127.0.0.1
    Beans
    507
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Do you have copies of the original configs? If so is there any other differences except nomodeset?
    Registered user267386
    Answear a post if you got time or if you just want to avoid doing something else...
    Underestimated help just as this little friend.
    Don't forget to close the threads once answered.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    a puddle in Manchester
    Beans
    9,204
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Which configs? I've got before & after boot script outputs at http://paste.ubuntu.com/6037492/
    and http://paste.ubuntu.com/6037706/

    Is that it?
    MacBook Pro 10,1 retina

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    a puddle in Manchester
    Beans
    9,204
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Problem solved.
    Part of the boot-repair was to purge and re-install grub (in a different place) and as a result of this my old /etc/default/grub file, with my edits (i915.lvds_channel_mode=2 i915.modeset=0 i915.lvds_use_ssc=0) was replaced with a virgin /etc/default/grub.
    Nomodeset worked to boot the installetion but the real fix was to re-instate those previous edits to /etc/default grub.
    Thanks for your help 1/0
    MacBook Pro 10,1 retina

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    127.0.0.1
    Beans
    507
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Great! Solving these things makes going to sleep much easier
    Registered user267386
    Answear a post if you got time or if you just want to avoid doing something else...
    Underestimated help just as this little friend.
    Don't forget to close the threads once answered.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    a puddle in Manchester
    Beans
    9,204
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why do I need nomodeset boot option when Nvidia 319.49 is installed?

    Indeed! I slept well
    MacBook Pro 10,1 retina

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •